Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Selmani kommer inte målfira mot Bajen: "För fina minnen där"

Allsvenskan

GÖTEBORG. I morgon är Astrit Selmani tillbaka på Tele2 arena för att ställas mot ex-klubben Hammarby. 
Men vid ett eventuellt mål kommer firandet bli lågmält. 
- Jag har för fina minnen där, säger 26-åringen. 

Foto: Bildbyrån

Tiden i Hammarby kan kortfattat beskrivas som en berg- och dalbana för Astrit Selmani. 2021 sköt anfallaren hem klubbens första cuptitel, men i fjol gick det tyngre och till slut lämnade han för israeliska Hapoel Be'er Sheva.

I morgon är Selmani tillbaka på Tele2 arena, men nu i den blåvita tröjan för att förlänga IFK Göteborgs sex matcher långa poängsvit. Han ser fram emot återkomsten.

- Det blir bara roligt. Jag upplevde fina år där med en titel, Europaäventyr och mycket kärlek från fansen. Bara bra saker, så jag ser det bara som positivt att komma tillbaka och träffa gamla kollegor, säger Selmani.

Annons

Hur tror du att du kommer välkomnas av Hammarby-fansen?
- De måste göra allt för att heja på sitt lag. Det är väl som det är, men jag har inte haft några ”hard feelings” från någon sedan jag kom hit. Många har skrivit och önskat mig lycka till, så det har inte varit något hat och lär inte bli det heller.

- Jag har stor respekt för dem och hur de stöttar laget. Det är en bra supporterskara.

Sex allsvenska matcher in den här säsongen är Selmani fortsatt mållös, även om han hittade nätet i cupkvalet. Om den allsvenska målnollan spräcks på Tele2 arena planerar han inte något storslaget firande.

- Nej, nej. Det är för fina minnen som jag har haft där och kommer ha i hela mitt liv. Det är ett speciellt minne i livet med en första cuptitel, så det är bara en rolig tid som jag har haft där.

- Framför allt måste vi ta tre poäng, men sedan … fira eller inte fira. Det är ingenting jag tänker på, men just nu känns det klart att jag inte kommer göra det. Jag har många vänner i publiken och kollegor från klubben, så det är bara respekt som jag har med mig dit.

Annons

Efter sju veckor i sin nya klubb har Astrit Selmani gjort sig hemmastadd - både i staden och i IFK Göteborgs startelva.

- Jag trivs väldigt bra. Jag trivs i staden, föreningen och med lagkamraterna. Det känns bra, så det är bara att fortsätta. Jag har fått lägenhet nu, så jag slipper bo på hotell. Det är skönt att ha ett hem med familjen.

I de sex avslutande matcherna är Selmani Blåvitts spelare, men den sista november löper låenavtalet ut. Om han kan bli kvar i IFK Göteborg även nästa säsong är fortsatt oklart.

- Framför allt måste vi säkra kontraktet. Sedan är det upp till Håkan Mild (klubbdirektör) … säger han med ett leende. 

Det är han som bestämmer?
- Det är han och Ola (Larsson, teknisk direktör) som får ta de besluten. Jag trivs bra och sedan får vi se vad som händer.

En möjlig öppning till en längre framtid i Blåvitt är att Selmani är fri att prata med ny klubb från och med årsskiftet. Tidigare har det skrivits att kontraktet med den israeliska storklubben sträcker sig till sommaren 2025, men så är inte fallet.

Annons

- Mitt kontrakt går ut i juni nästa år, så då blir jag bosman, klargör han. 

Publicerad 2023-09-30 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto