Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Silva tillbaka i träning - var saknad i truppen: "Var lite otajmat"

Allsvenskan

SOLNA. Stefan Silva fick ta uppehåll från AIK:s träning.
Anfallaren missade matcher i cupen - men är nu tillbaka i träning. 
- Vi var verkligen i behov av Stefan där ett tag, säger AIK-tränaren Rikard Norling till Fotbollskanalen.

3:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK:s match mot Öster i spelaren.

Stefan Silva har under senaste veckorna inte tränat med AIK:s A-lag. AIK har inte velat berätta om anledningen till det och senast höll anfallaren igång med division 1-klubben Vasalund. Men i dag meddelade AIK, via sin hemsida, att Silva åter tränar fullt med A-lagstruppen igen, samtidigt som Silva berättade att han kände sig ångerfull. 

- Jag önskar inget annat än att vara tillbaka på Karlberg. Jag är uppriktigt ledsen över mitt sätt att hantera vad jag upplevde som en motgång, men med motgångar så lär man sig också nya saker om sig själv och jag kommer göra mer än någonsin för att bidra till AIK:s fortsatta framgång, sa Silva tidigare i dag i en kommentar på föreningens hemsida.

ANNONS

AIK-tränaren Rikard Norling berättar att han är glad över att Silva är tillbaka i träning med laget igen och att föreningen saknat anfallaren senaste tiden.

- Jag tycker att det känns bra (att situationen är löst). Det var lite otajmat. Vi var verkligen i behov av Stefan där ett tag. Han är en forwardsinriktad spelare och vi var i stort behov av det under den perioden. Jag tycker att det är bra att han är tillbaka för att vi behöver hans kvalitet i truppen, så det är min grundinställning och har vi lärt oss någonting allihopa av det här, så är det bara positivt av detta, säger Norling till Fotbollskanalen.

Norling berättar att anfallaren skulle kunna vara tillgänglig för spel redan i söndagens cupsemifinal mot AFC Eskilstuna på Friends Arena, men vill ännu inte säga för mycket om det, då han först vill se mer av hur anfallaren i dagsläget ser ut fysiskt. 

ANNONS

- Ja, han kommer att vara det. Det vi gör nu är att försöka hitta rätt balans i förhållande till det han gjort sista tiden vad som är rätt och rimligt ur ett fysiologiskt perspektiv och det kan inte jag svara på i dag. Jag behöver morgondagen för det också.

Expressen uppgav i veckan att Kevin Kabran skulle kunna vara en tänkbar ersättare till Stefan Silva om anfallaren skulle försvinna och att förhandlingar pågår mellan parterna, även om inget ännu är påskrivet, samtidigt som AIK också ska ha ett par andra alternativ. Norling vill inte gå in på om det är aktuellt att förstärka anfallsstallet, även nu efter beskedet om att Silva tränar med laget igen. 

- Jag vill inte ge mig in på att vara kategorisk där och säga det ena eller andra. Jag vet att man ofta får göra sitt åt på det.  Det är inte så att vi stänger en trupp och sedan är den så i ett år. Det kan hända så otroligt mycket. Jag tycker generellt att balansen just nu är fint. Jag känner inte att vi måste agera här. Jag för den dialogen med Björn i vardaglig verksamhet.

ANNONS

I anfallsstallet är annars Tarik Elyounoussi, Henok Goitom och Chinedu Obasi alla tillgängliga för spel i semifinalen. Obasi avgjorde senast cupkvartsfinalen mot Öster med två mål, men har ännu inte gjort en hel match i AIK-tröjan. Norling anser däremot att Obasi, precis som Elyounoussi och Goitom, nu kan vara redo för 90 minuter på planen.

- Ja, det tror jag nog att han skulle kunna vara. Han spelade 60 på en tung höstplan, får jag säga så här i vårtider. Han har tränat den här veckan och skjuter väl fram sina positioner allt eftersom. Det är inte långt ifrån i varje fall, säger han.

Vidare saknas fortsatt Robert Lundström efter långtidsskada till helgens match.

- Den går bra. Han växer in i den kollektiva träningen mer och mer. Det är inte mycket kvar. Det viktigaste är nu, i den här ivern att komma tillbaka, att något muskulärt inte blir överansträngt, säger Norling.

ANNONS

- Jag vet av erfarenhet att det viktigaste är att man lyssnar på de signaler som hans knä och kropp ger än att lyssna på något tidsperspektiv, fortsätter han.

AIK:s cupsemifinal mot AFC Eskilstuna börjar klockan 18.15 på söndag och sänds på TV12 och streamat på C More.

Publicerad 2019-03-15 kl 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto