Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Simon Strand anmäld till disciplinnämnden

Allsvenskan

Simon Strand slog Arbnor Mucolli i Bajens möte med IFK Göteborg.
Nu har Hammarby-backen anmälts till SvFF:s disciplinnämnd, rapporterar Aftonbladet.
Det är privatpersoner som hört av sig, säger förbundets Jeanette Green Jeppsson till tidningen. 

Foto: Discovery+.

Turerna efter Simon Strands slag mot Arbnor Mucolli fortsätter. 

Händelsen inträffade i den första halvleken i 1-1-mötet mellan Hammarby och IFK Göteborg, men missades av domarteamet med Fredrik Klitte i spetsen. Därför togs den inte upp i domarrapporten och vem som helst har kunnat anmäla Strand.

Det är vad som nu har skett.

Aftonbladet rapporterar att Bajen-busen anmälts till SvFF:s disciplinnämnd, men inte av någon som var direkt involverad i matchen. 

- Det är privatpersoner som hört av sig, säger Jeanette Green Jeppsson, jurist på förbundets tävlingsavdelning, till tidningen.

Annons

I och med att det är privatpersoner som anmält Strand minskar chanserna för att disciplinnämnden ska ta upp ärendet, till skillnad från om det hade varit exempelvis domare eller matchdelegat.

- Det spelar stor roll om den som anmäler kan räknas som "berörd" i sammanhanget. Om det är någon av föreningarna, lagledarna, tävlingsdeltagarna (spelarna), domaren eller riksombudet. Om det är någon annan än de berörda anmäler så har nämnden ingen skyldighet att ta upp anmälan, även om man kan göra det. Nu har ingen av de berörda anmält, säger Green Jeppsson.

Disciplinnämnden kommer nu att ta ställning till om man ska gå vidare med anmälan eller inte.

Den berörda parten IFK Göteborg valde att avstå Strand-anmälan. Ola Larsson, teknisk direktör, tyckte att det var en "intern fråga" för Hammarby. Samtidigt riktade han kritik.

Annons

- Vi kommer inte anmäla, utan detta är en intern fråga för Hammarby att hantera. Hade det varit en spelare i IFK Göteborg så hade det fått vissa konsekvenser hos oss. Detta beteende hade inte accepterats hos oss, speciellt om det är en spelare som brukar agera på detta sätt, sa Larsson till Aftonbladet i måndags.

Bajen-sportchefen Mikael Hjelmberg berättade att klubben skulle prata med Strand och att Larsson inte skulle blanda sig i.

- Vi vill såklart inte att någon ska slåss på en fotbollsplan. Det vill vi inte. Däremot kommer vi att prata med Simon om situationen. Sedan vad Göteborg hade gjort i motsvarande läge med deras spelare, det är deras sak att hantera. Jag tycker att Ola ska låta oss hantera det här på det sättet vi vill, det har inte han med att göra, sa han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2023-10-03 kl 10:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto