Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Strand slog Mucolli i bakhuvudet

Allsvenskan

STOCKHOLM. Simon Strand blev arg på Arbnor Mucolli.
Då lappade Hammarby-backen till motståndaren i IFK Göteborg.
- Slag mot huvudet vet jag inte om det var…, säger Strand till Fotbollskanalen.

Foto: Discovery+

Se situationen i spelaren ovan.

Det var i mitten av den första halvleken som IFK Göteborgs ytterforward Arbnor Mucolli och Hammarbys ytterback Simon Strand råkade i luven på varandra.

När Bajen hade boll på egen planhalva och försökte avancera klev Mucolli in i Strand, varpå Hammarby-spelaren blev irriterad. Han slog då till Mucolli i bakhuvudet.

Blåvitt-succén föll till marken och blev liggandes på plastmattan. Han fick läkarvård och kunde efter ett antal minuter spela vidare.

Strand klarade sig undan ett rött kort då domarteamet, med Fredrik Klitte i spetsen, uppenbarligen missade situationen.

- Det var inte bara i första halvlek. Det hände något i andra halvlek också. Jag vet inte hur de inte såg vad han gjorde. Men det är som det är. Det kan vara att alla domarna tittade mot bollen, säger Mucolli.

Annons

- Jag vet inte riktigt. Han ville alltid gå in i närkamper med mig, kändes det som. Jag reagerade väl ganska snabbt och slag mot huvudet vet jag inte om det var… för mig kändes det som att jag försökte dra tag i honom och jag kanske gick upp lite mot halsen så. Jag tror att jag försökte ta tag i honom

Strand hävdar att han inte var rädd att bli utvisad.

- Nej. Jag var inte nervös över något sådant. Han la sig ganska snabbt och det var inget blodvite eller så. Spelar man tufft på plan får man både ta och ge. Det är så. Och jag spelar. Vissa spelare verkar vilja spela tuffa och sen lägga sig ner. Det får stå för de spelarna.

- Han ville gå in i dueller, han knuffades och brottades. Om han vill göra det så står jag emot också. Det är ingen fara. Då får man ta lite också. Inte bara ge.

Förre toppdomaren Jonas Eriksson sa i Discovery+ sändning från matchen att Bajen-backen borde fått rött kort och att hans agerande var "livsfarligt".

Annons

- Livsfarligt? Haha. Okej. Det får stå för honom.

IFK Göteborg-kuggen Gustav Svensson tycker att Strands slag "inte har med fotboll att göra" och att ytterbacken behöver "sluta" bete sig på det sättet.

- Jag såg situationen nu efteråt. Vad ska jag säga? Strand… det där har ju inte med fotboll att göra, säger Svensson.

- Det där får han ju verkligen se till att sluta med. För det där har inget med fotboll att göra. Jag vet inte… det är tråkigt. Onödigt. Det kan bara sluta med att någon blir skadad i slutändan.

Strand svarar:

- Det får stå för honom.

Bajen-spelaren medger dock att det kan vara "farligt" att göra som han gjorde med tanke på risken att "sätta laget i brygga".

- Och det skulle jag inte vilja göra.

På frågan om han är rädd att bli avstängd i efterhand svarar han:

- Jag har ingen aning om hur det fungerar.

Annons

Strand tycker inte att han borde ha fått ett rött kort.

- Nej, det tycker jag inte.

På frågan om han vill utveckla varför han tycker så svarar han:

- Nej.

Om det faktum att Mucolli hävdar att Strand gjorde något fult även i andra halvlek svarar Bajen-spelaren:

- Okej. Kul. Han gillade att vara på mig. Det triggar alltid. Om någon är på mig så kommer jag vara på tillbaka. Det är så det är. Han var på mig, jag var på honom. Och jag vill inte snacka skit om honom, som han verkar ha gjort genom att gå till er och prata.

Förstod du direkt att han ville ta den där "fajten"?
- Ja, jag kände att de var på mig lite extra. Det var väl något han hade kollat på innan, att han ville irritera mig.

Domaren Fredrik Klitte ville inte prata med media efter matchen.

- Inte i dag heller. Jag är ledsen, säger Klitte.

Domarbasen Stefan Johannesson, som såg matchen på plats på Tele2 Arena, förklarar dock för Fotbollskanalen att domarteamet inte uppfattade situationen alls.

Annons

Just det skulle kunna göra att SvFF:s disciplinnämnd tar upp frågan om en bestraffning i efterhand - om någon anmäler Strand. För några år sedan redde disciplinnämnden ut i vilka situationer de kan agera i efterhand och då var nämndens bedömning av Svenska Fotbollförbundets regelverk att man bara har möjlighet att granska situationer i efterhand om domarteamet helt missat vad som hänt.

Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg, ville under söndagskvällen inte ge något besked kring om man tänker anmäla Strand till disciplinnämnden.

- Vi får fundera på det, sa han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2023-10-01 kl 21:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto