Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cifuentes arg på domaren - trots Strands slag: "Såg inte det"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kryss hemma mot IFK Göteborg efter en sen straff emot.
Då är Marti Cifuentes upprörd på Fredrik Klitte.
- Jag har rätt att prata om domaren nu, säger Hammarby-tränaren.

Foto: Discovery+

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Efter 1-1 hemma mot IFK Göteborg är Hammarbys tränare Marti Cifuentes nöjd med delar av lagets prestation. Han tycker att Blåvitt gjorde drabbningen till en av hans svåraste matcher som Bajen-tränare men pekar samtidigt på att bortalaget enligt honom bara skapade en stor farlighet (Arbnor Mucollis skott från nära håll) i andra halvlek, när de grönvita ledde med 1-0.

Och så vill Cifuentes prata om domaren Fredrik Klitte. Han börjar med att ta upp straffen som Hammarby tilldömdes i slutminuterna.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Eller jo, jag vet vad jag vill säga. Om det här är straff så vet jag inte vad det ska vara i situationen med Jusef (Erabi) mot BP för några matcher sedan, säger Cifuentes.

Annons

- Jag förstår inte. Och det handlar inte bara om straffen, utan hela matchen. Men Klitte vet redan vad jag tycker. Man vet aldrig vad man ska förvänta sig i olika situationer men som jag ser det fattades många felbeslut.

Han fortsätter:

- Ni vet att jag aldrig pratar om domarna men i den här matchen har jag rätt (att göra det). För det var många situationer.

Marti, om det nu var många felbeslut från domaren enligt dig, vad tänker du om Simon Strands slag i huvudet på Arbnor Mucolli?
- Vad hände med Simon Strand?

Han slog Mucolli i huvudet.
- Jag såg inte den. Men Mucolli berättade för mig. Jag kunde inte se den för bollen var på ett annat ställe men om det var så (att Strand slog Mucolli) var även det ett felbeslut.

Blåvitt-tränaren Askou delar inte Cifuentes bild av straffsituationen.

- Jag vill inte sitta här och prata om domaren. Jag tycker matchen var en ganska fin fotbollsmatch med hög intensitet. Sen är det straff tio gånger av tio. De drog ju Astrit i tröjan, säger Askou och fortsätter:

Annons

- Det uppstår många situationer och om domaren hade sett vad Strand gjorde så tror jag att de kanske spelat med tio man. Men jag vill inte kommentera hans prestation. Vi fokuserar på oss själva och det är det viktigaste för oss. Vi ska kunna vinna matcher utan att tänka på om domaren haft en bra dag eller inte.

Domaren Fredrik Klitte ville inte prata med media efter matchen.

- Inte i dag heller. Jag är ledsen, säger Klitte.

IFK Göteborg-mittfältaren Gustav Svensson är rejält kritisk till Simon Strands tilltag i mitten av den första halvleken, när ytterbacken alltså slog Mucolli i bakhuvudet.

- Jag såg situationen nu efteråt. Vad ska jag säga? Strand… det där har ju inte med fotboll att göra, säger Svensson.

- Det där får han ju verkligen se till att sluta med. För det där har inget med fotboll att göra. Jag vet inte… det är tråkigt. Onödigt. Det kan bara sluta med att någon blir skadad i slutändan.

Annons
Publicerad 2023-10-01 kl 21:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto