Sirius vände och vann mot Bajen - efter två sena straffmål

UPPSALA. Underläge med 0-1 och sju minuter kvar.
Då tilldelades Sirius två straffar.
Utfallet? Två straffmål och tre poäng till Uppsala-laget.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Två formstarka lag gjorde upp på Studenternas IP under lördagen. Senast Sirius förlorade en match i allsvenskan var den 26 juli (Malmö FF, 2-5) - därefter har Uppsala-laget tre kryss och två segrar. Dagens motståndare, Hammarby, hade å andra sidan inte förlorat sedan den 23 juli (även det mot MFF, 0-3). Efter det har det blivit tre segrar och tre kryss för Bajen.

Två formstarka lag var det, alltså.

Första tio på Studenternas bjöd på avvaktande spel, därefter åt Hammarby sig in mer och mer i matchen och lyckades pressa ner Sirius i banan. Den första riktiga chansen kom när Vladimir Rodic tog sig förbi på högerkanten och in i straffområdet - avslutet blockerades tyvärr för bortalaget av en hemmaförsvarare och ut till en resultatlös hörna.

Hörnor var det ja.

Bajen fick fyra hörnor i första halvlek, men var aldrig riktigt nära att få till någon farlig möjlighet vid en enda hörna.

Abdul Khalili hade därefter ett tungt distansskott efter knappa halvtimmen spelad. Bra träff av mittfältaren, men en bit över. Kort därefter hittade Yukiya Sugita Adam Ståhl med en fin boll på djupet. Ståhl hittade Elias Andersson snett inåt bakåt - och hade Andersson varit högerfotad hade han klippt till direkt där. Det gjorde han inte - och chansen rann ut i sanden.

Länge såg första halvlek ut att sluta mållös, men sex minuter innan halvtid kom första målet - och det var Hammarby som gjorde det. Daniel Jarl slog en snål hemåtpass till målvakten Lukas Jonsson - som Gustav Ludwigson högg på. Ludwigson hittade i sin tur anfallskollegan Paulinho som skickade in 1-0, brassens tredje mål för säsongen och det första sedan Kalmar FF den 16 juli.

1-0 till gästerna i paus.

I pausintervjun var Henrik Rydström allt annat än nöjd med sitt lag. Frågan är vad Sirius-tränaren sa till sina spelare i paus, klart är i alla fall att det var ett helt annat Sirius på plan i den andra halvleken.

Sirius kom till farligheter direkt. Flest chanser fick Stefano Vecchia som dock inte fick till sina avslut. Hammarby hotade emellan åt också, men det var ett helt annat hemmalag på banan - och det skulle till slut ge utdelning.

Sju minuter från fulltid rev Dennis Widgren ner en hemmaspelare i straffområdet. Domare Kaspar Sjöberg tvekade aldrig. Straff. Fram klev Mohammed Saeid och placerade säkert in 1-1.

Bara några minuter senare var Sirius ytterst nära att ta ledningen, men inspelet gick precis förbi de blåsvarta i straffområdet och chansen rann ut i sanden. Men det skulle få en chans till - de skulle få en straff till efter att Tim Söderström rivit omkull Elias Andersson.

Fram klev Stefano Vecchia den här gången - och sköt in 2-1 till hemmalaget. Bajen fick därefter en sista chans och flyttade upp allt, men inlägget boxades undan och bollen hamnade hos Elias Andersson som i tom kasse kunde rulla in 3-1, vilket blev slutresultatet.

Sirius: Lukas Jonsson - Tim Björkström, Hjalmar Ekdal (Adam Hellborg 46’), Daniel Jarl, Axel Björnström - Yukiya Sugita (Niklas Thor 90+1’), Elias Andersson, Nahom Girmai Netabay (Laorent Shabani 70’) - Adam Ståhl (Karl Larson 70’), Mohammed Saeid, Stefano Vecchia.

Hammarby: David Ousted - Kalle Björklund (Dennis Widgren 48’), David Fällman, Mads Fenger - Vladimir Rodic (Aron Johansson 66’), Jeppe Andersen, Darijan Bojanic, Abdul Khalili, Tim Söderström - Paulinho (Muamer Tankovic 74’), Gustav Ludwigson (Imad Khalili, 85’)