POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Spelarföreningen står bakom strejkidén: "Skulle ge vårt stöd"

Malmös Dardan Rexhepi vill strejka – för att markera mot läktarvåldet.
Spelarföreningen ställer sig bakom förslaget.
- Vi skulle stödja en sådan aktion, säger Magnus Erlingmark till fotbollskanalen.se.

Efter den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården väcktes debatten om läktarvåld upp på nytt. Flera knallskott detonerade på innerplanen únder lördagen – och minst ett av dem träffade en utsänd funktionär från ett tv-bolag.

– Det här måste få ett slut. Alla klubbarna i allsvenskan måste markera. Jag har pratat om strejk. Varför inte? Vi kan aldrig låta några idioter på läktaren ta över vår fotboll, sade MFF:s Dardan Rexhepi till Sydsvenskan efteråt.

Spelarföreningen fungerar som elitspelarnas fackförbund och har till uppgift att bevaka sina medlemmars intressen. När fotbollskanalen.se ringer dess talesperson, Magnus Erlingmark, tycker han att Rexhepis tankar är intressanta.

- Jag läste i någon tidning att han hade uttalat sig. Och det är klart, man måste se till spelarnas och alla funktionärers säkerhet, det är vårt jobb, även om jag kanske inte vill kalla det en regelrätt strejk, säger Erlingmark.

Enligt honom kan klubbarnas ombud, som är mellanhänder mellan truppen och Spelarföreningen, ta initiativ till att vägra kliva ut på planen om situationen känns hotfull. I Malmö FF har Daniel Andersson den rollen, till exempel.

- Ombudet kan ju säga att vi inte kommer att spela för att det är för dålig säkerhet. Det kan man absolut tänka sig, säger Magnus Erlingmark.

Och då ger ni honom ert stöd?
- Ja, absolut, i sådana fall. Men det är definitivt inget som någon vill egentligen. Man vill ju spela först och främst, säger Magnus Erlingmark.

Publicerad 2011-07-31 kl 16:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå