Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sportchefen lovar Dif-värvningar - men Eriksson kan försvinna

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Bosse Andersson hoppas på nyförvärv innan julafton.
Samtidigt riskerar man att bli av med Magnus Eriksson, som skulle vara intresserad av en flytt.
- Ja, det är klart, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Djurgården håller just nu på med att truppbygget inför den kommande säsongen. I veckan blev Sirius Johan Andersson klar för Stockholmsklubben – samtidigt som man blivit av med Elliot Käck som lämnade för norska Start, samt Kim Källström som alltså valde att lägga skorna på hyllan.

Bosse Andersson berättar om när han fick beskedet av lagkaptenen.

- När han kom tillbaka från semestern sa han att han ville komma hem till mig. Och det var på ett väldigt härligt sätt. Att övertala går inte. Han hade bestämt sig. Då fick vi dra igång det här givetvis. Som ledare är det klart att en av Sveriges bästa spelare genom tiderna får meddela mig först, då blir det ju känslosamt, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

På fredagens presskonferens hintade Andersson om att fler nyförvärv är på väg in.

- Vi hoppas att vi ska kunna presentera någon spelare innan jul. Vi har jobbat på hårt. Johan Andersson har kommit redan och vi känner oss trygga med att vi kommer att ha ett bra lag. Sedan är det svåra med en fotbollsklubb, om man har unga bra spelare, och någon som vinner skytteligan, då blir man en attraktiv klubb. Du ska komma till Djurgården, utvecklas och gå vidare. Det är vår affärsmodell. Vi kan komma i en situation när någon lämnar. Nu är det ett par som lämnat och Kim slutar. Men vi har höga ambitioner nästa år. Vi vill ha bra fotbollsspelare och det kommer vi att lyckas med, säger han till Fotbollskanalen.

- Vi kommer att ta in ett antal spelare, ja, givetvis.

Samtidigt riskerar Djurgården att bli av med anfallsstjärnan Magnus Eriksson. Expressen har tidigare rapporterat att en klubb i MLS lagt ett bud – och nu pågår förhandlingar mellan klubbarna

- Vinner man allsvenskans skytteliga så har det, i alla falla de sista 15 åren, varit väldigt ovanligt att den spelaren blir kvar oavsett om det är Djurgården eller Malmö. Det är klart att det finns intresse. Vi har fått ett bud att ta ställning till. Vi har inlett en diskussion om en övergång med en amerikansk klubb. Sedan gäller det att komma överens och hitta en lösning på det. Och det vet Magnus om och har respekt för.

-Vi hade inte för avsikt att sälja Magnus, men det kan bli aktuellt

Och det låter som att Magnus själv är sugen på det?
- Ja, det är klart. Om det är bra förutsättningar, bra för honom och bra för Djurgården. Då är han självklart sugen på det.

I spelaren visas hela Kim Källströms presskonferens, där även Bosse Andersson medverkade.

Publicerad 2017-12-15 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons