Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Stor förvåning att Lasse får gå"

Halmstads trotjänare Tommy Jönsson blev lika förvånad som många andra att Lasse Jacobsson får lämna sitt uppdrag som tränare.

- Den spontana reaktionen är att jag är förvånad såklart. Självklart har vi också följt debatten att Lasse varit ifrågasatt men det är ingenting som hänt tidigare och det är inget som har tytt på att han skulle få lämna, säger Jönsson till FotbollDirekt.se.

Halmstad gick så sent som tidigare i veckan ut med beskedet att klubben hade fullt förtroende för Lasse Jacobsson och att inga förändringar planerades till nästa säsong.
Men på fredagens träning blev spelarna informerade om att Jacobsson blivit entledigad från sitt uppdrag.
- Jag hade också den känslan att han hade fullt förtroende och läste också den texten, så därför var det med stor förvåning som dagens besked kom.

Halmstad klarade nytt kontrakt först i slutomgångarna och gjorde bara en knappt märkbar bättre säsong än den förra. Förra säsongens 13:e plats följdes upp med en tolfteplats denna säsong. Målsättningen var betydligt högre satt än så.

- Som helhet har vi varit för ojämna. Haft lite för djupa svackor och vårt bortaspel har inte stämt. Men det är inget att hänga Lasse för. Det är lättare att sparka en tränare än 20 spelare, säger Jönsson.

Hans egen framtid i klubben är också oklar. Hans kontrakt har gått ut och pratar med HBK om en fortsättning.
- Vi ska prata lite under helgen och jag hoppas det ska vara klart i nästa vecka om hur det blir, säger Jönsson.

Publicerad 2010-11-19 kl 15:54
Annons
Annons
Annons