Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Succé-amerikan får fortsatt förtroende i Dif

Gale Agboussomonde är vinterns stora snackis i Djurgården. Den amerikanske landslagsbacken imponerar - och startar i dagens match mot HJK Helsingfors.

- Ny spelare, klart man vill se honom så mycket som möjligt och mot olika typer av motstånd. Det har sett väldigt bra ut hittills så vi ville ge honom en ny chans, säger tränaren Lennart Wass till FotbollDirekt.se.

Agboussomonde, som av manager Stefan Alvén jämförts med Joona Toivio, får chansen i mittförsvaret tillsammans med just Toivio.
Amerikanen fick 45 minuter i 0-0-matchen mot Flora i torsdags, men nu kan det bli 90 - Djurgården tänker rotera mindre än i tidigare matcher.
 
Christer Youssef och Daniel Sjölund är tillbaka från skador och startar matchen, men det blir bara 30 minuter för Youssef och en halvlek för Sjölund.

- Vi smyger igång Christer och Daja, det är därför vi annonserar de bytena. Utöver det får vi se hur matchen utvecklar sig.

- Det såg bra ut mot Flora med tanke på hur mycket byten det var. Det rycker alltid sönder matcherna litegrann. Det jag framför allt hoppas se nu är att vi är trygga i passningsspelet. Försvarsspelet satte vi bra i förra matchen.

Ett mål framåt på två matcher mot sämre motstånd - idag möter Dif finska mästarna. Men Lennart Wass är inte orolig för anfallsspelet.

- Vi har ju ett tydligt fokus på försvarsspel inledningsvis på försäsongen. Så det är egentligen bara naturligt att det blir så här. Det kommer att lossna, det är jag övertygad om. 

Det blir säsongsdebut för Dembo Touray i målet medan Mattias Jonson står över dagens match helt och hållet. 

Matchsstart kl 13.30, Dif:s startelva: 

Dembo Touray - Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agboussomonde, Joel Riddez - Sebastian Rajalakso, Philip Hellquist, Kasper Hämaäläinen, Daniel Sjölund -
Christer Youssef - Kennedy Igboananike

Bänk: Tommi Vaiho (mv), André Calisir, Jani Lyyski, Daniel Jarl, Petter Gustafsson, Joel Perovuo, Sasa Matic, Emil Bergström, Teferi Tedla.

Publicerad 2011-02-13 kl 11:28