Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sundsvall i akut likviditetskris - vädjar till kommunen

Foto: Bildbyrån.

Sundsvall dras med ekonomiska problem igen.
Klubben försöker nu få till en avbetalningsplan för en hyresskuld till kommunen.
- Vi kommer att titta på saken och se hur vi kan lösa det här, säger Lars-Erik Återgård, idrotts- och fritidschef på kommunen till ST.

Gif Sundsvall gick i mitten på september ut med att man befann sig i ett minst sagt knepigt ekonomiskt läge. Klubben behövde få in fem miljoner kronor och man beskrev själva sitsen som ”akut”.

Därefter blev Sundsvalls akuta kris är avvärjd då bland annat företag ur näringslivet - ett tiotal större långivare och därutöver 20-30 andra företag - meddelade att de ställer upp och lånar ut fem miljoner för att rädda klubben. 

- Det känns riktigt, riktigt bra, sa klubbens ordförande Johan Nikula efter besekedet till Fotbollskanalen.

Nu är klubbens ekonomiska bekymmer tillbaka och Giffarna har nu akuta problem med sin likviditet. Klubben har nämligen en hyresskuld på drygt 62 000 till Sundsvalls kommun som de vill få till en avbetalningsplan på, skriver Sundsvalls Tidning.

"Mot bakgrund av den akuta likviditetskris som Gif Sundsvall befinner sig i önskar vi att nuvarande skuld om 62 082 kronor samt under innevarande år resterande hyresdebiteringar av anläggningar och lokaler betalas mot avbetalningsplan som startar 2018-01-01. Vi föreslår att vi betalar 50 000 per månad med start 2018-01-31 och slutbetalar 2018-05-31 då marknadsstöd från Stadsbacken betalas ut", lyder brevet till kommunen från klubben.

- Vi tittar nu på hur vi ska lösa situationen så att kommunen inte ska förlora pengar, samtidigt som föreningens verksamhet ska fortsätta. Skulden kommer dock vara högre än vad den är i dag eftersom vi har ytterligare fakturor på väg in, säger idrotts- och fritidschefen på Sundsvalls kommun, Lars-Erik Återgård till ST.

Återgård har inga exakta siffror på hur mycket skulden kommer att uppgå till och vill heller inte spekulera.

ST skriver samtidigt att den korta avbetalningsplanen gör att frågan inte behöver tas upp av kultur- och fritidsnämnden, utan det räcker om den hanteras av tjänstemän.

- Så kan Gif leverera en godtagbar lösning så ser vi positivt på det. Givetvis innefattar det även ränta på skulden, säger Återgård.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-10-31 kl 16:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons