Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundsvall vägrar betala efter snökaoset: "De visste att de skulle skotta i pauserna"

Allsvenskan

Matchen mellan Gif Sundsvall och VPS Vasa fick avbrytas efter snöoväder.
Nu vill inte Sundsvall betala för planhyran.
- Vi kommer lösa det här på måndag, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Foto: Bildbyrån.

Gif Sundsvall spelade en träningsmatch mot VPS Vasa i Umeå i fredags. Matchen var tänkt att spelas i tre perioder med 30 minuter i varje halvlek, men i slutändan blev det bara en period efter att ett rejält snöoväder brutit ut i den första pausen.

Redan före avspark var det problem. En traktor som skulle skotta borta snön från planen rev upp konstgräsmattan och spelplanen fick minskas något. Därefter fanns inte funktionärer på plats efter första halvleken, som skulle skotta bort snön.

Med anledning av matchen inte kunde spelas klart och att personal inte fanns på plats sätter sig nu Sundsvall på tvären för att betala planhyra. Enligt Sundsvalls sportchef Urban Hagblom uppgick planhyran till 5900 kronor.

ANNONS

- Vi får lösa det här på måndag med Umeå kommun som vi hyrt arenan av. Varför var deras personal inte kvar? De kan inte lämna mitt under match. De visste att de skulle skotta i pauserna, säger han till Sundsvalls Tidning.

Hagblom tror också att Umeå kommun kommer att gå med på Sundsvall krav.

- Jag tror de kommer köpa den eftersom de inte hade personal på plats. Det är jag inte orolig för att vi skulle behöva göra, säger Hagblom.

Publicerad 2019-03-10 kl 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto