POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Supertalangen som storklubbarna missade

Han är spelaren som AIK, Djurgården och svenska mästarna Malmö missade. Atakora Lalawele spelade i fjol i Värnamo tillsammans med Mohamed Bangura – nu är han utsedd till västafrikanska mästerskapens bäste spelare.

- Ännu ett bevis på svenska klubbars svaga scouting, säger agenten Patrick Mörk till FotbollDirekt.se.
- Han har fått ett monstergenombrott. I Sverige hade han varit en riktig attraktion, fortsätter agenten.

Tillsammans med AIK:s Mohamed Bangura togs Atakora Lalawele till Värnamo. Och båda blev snabbt intressanta för allsvenska klubbar.
Det slutade med att AIK värvade Bangura och Lalawele åkte tillbaka till sitt hemland Togo.

Men AIK var inte ensamma om att missbedöma Lalawele – även Malmö och Djurgården uppges ha varit intresserade av en spelare som nu fått sitt stora genombrott och är aktuell för franska storklubbar.

I lördags avslutades Wafu Cup, ett västafrikanskt mästerskap för a-landslag.
Togo vann sensationellt finalen mot hemmanationen Nigeria med 3-2 och Lalawele gjorde två mål och en assist. Ett supergenombrott för en spelare som alltså i dag hade kunnat vara allsvensk.

Nu har istället europeiska storklubbar fått upp ögonen för Lalawele.
- Han var inte nära någon egentligen. Det var några klubbar som tyckte att han var en intressant spelare men det kom aldrig längre så, säger Lalaweles agent.
- Nu är han aktuell för franska toppklubbar som har varit i kontakt med Lalaweles klubb därnere, klubbar som  var på turneringen och såg honom. Allt talar för att han snart skriver på för en fransk storklubb.
Hur känns det att han hade kunnat spela i allsvenskan i dag?

- Nej men det är ju ännu ett bevis på att allsvenska klubbar är för svaga i sin scouting. Jag tror man måste satsa mer på scoutingorganisationerna i Sverige, säger han och fortsätter:
- I många klubbar är det ju a-lags tränaren som står för beslut om värvningar. Det är 70-tal för mig. De har ju fullt upp med matcher och träningar av sitt lag. Scouting är för eftersatt.

Rasmus Björe
FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-05-27 kl 14:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå