POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Supportrar kallas till Stadshuset efter konflikt med polisen: "Allvarligt läge"

Foto: Bildbyrån/TT.

Det råder konflikt mellan supportrar och polis.
Då kallar Stockholms vikarierande idrottsborgarråd supportrarna till Stadshuset.
- Vi står inför ett allvarligt läge just nu, Jonas Naddebo (C) till Aftonbladet.

Konflikterna mellan supportrar och polis har avlöst varandra den senaste tiden. Bland annat har det varit hårdare tag mot pyroteknik och dessutom förbud mot ”OH-flaggor”, vilket supportrar protesterat emot. Vid derbyt mellan AIK och Djurgården på Tele2 Arena har också supportrar reagerat efter att polisen riktat batongslag mot personer vid arenan.

Det höga tonläget får nu Stockholms vikarierande idrottsborgarråd Jonas Naddebo att agera. Han kallar supportrar till Stadshuset för att samtala.

- Debatten är problematisk och läget allvarligt. Fotbollen är en aktör med stort samhällsansvar och jag vill att både supportrar och polis kommer till en dialog snarare än det som sker just nu, säger han till Aftonbladet.

Supportrar har bland annat demonstrerat med växelramsor och vara tysta under matcher. Naddebo hoppas att mötet ska leda till en avtrappning av det upptrissade tonläget mellan polis och supportrar.

- Just nu känns det som de står i varsin hörna och pekat på varandra. Jag tror det är jätteviktigt att vi kan komma till en lösning genom dialog snarare än att diskussionen förs i media. Jag vill inte peka finger åt varken polisen eller supportrarna utan min ambition är att de gemensamt ska ha en diskussion om vägen framåt. Jag ska inte bedöma vad som är rätt eller fel men debatten som är nu riskerar att positionera dem längre ifrån varandra.

-Jag drar mitt strå till stacken genom att kalla de olika parterna eftersom jag är orolig att fotbollen kommer komma i dålig dager och det är något vi inte behöver.

Publicerad 2019-05-15 kl 14:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå