Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: SCANPIX

SvFF:s utredning i Dif-topparnas bolag klar - beslut kommer i augusti

SvFF:s utredning i Dif-topparna Bosse Andersson och Henrik Berggrens bolag Club Consulting är klar. Nu väntar man på bolagets yttrande innan ett beslut fattas i augusti.
- Jag kan inte kommentera vad utredningen har visat, säger Andreas Göransson, sekreterare i SvFF:s disciplinnämnd.

Fotbollskanalen.se avslöjade under slutet av april att Djurgårdens VD Henrik Berggren och sportchef Bosse Andersson samtidigt som sina åtaganden i Dif har ägarintressen i bolaget Club Consulting.

Svenska Fotbollsförbundet startade efter avslöjandet en utredning för att se om Bosse Andersson och Henrik Bergren, genom att sitta på dubbla stolar, bryter mot tävlingsbestämmelserna. Anders Hübinette, chefsjurist på SvFF, har lett utredningen - som nu är klar.

- Det ligger för yttrande hos anmäld part. De har fram till mitten-slutet av juli på sig att yttra sig. Sen när yttrandet kommit in ska anmälaren, Anders (Hübinette) i det här fallet, få möjlighet att eventuellt komplettera sin utredning innan ett beslut kommer. Så det kommer inte förrän augusti tidigast, säger Andreas Göransson, sekreterare i disciplinnämnden.

ANNONS

Vad har utredningen visat?

- Det kan jag inte kommentera under pågående ärende utan det är först efter det fattats ett beslut.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har bolaget Club Consulting som investerare i spelare i Gefle, via avtal med klubben, insyn i Gefles affärer och förhandlingar. När Club Consultings Henrik Berggren och Bosse Andersson gick in i Djurgårdens organisation innebar det att de via sitt engagemang i det externa bolaget får insyn i Gefles affärer.

Ett upplägg som får konkurrerande klubbars sportchefer att resa frågetecken för upplägget där personer på höga poster i Djurgården samtidigt kan få insyn i en annan klubbs förehavanden.

-  Om utredningen anser att upplägget inte är bra får vi hantera det därefter, vi tycker att det fungerat alldeles utmärkt, sa Djurgårdens ordförande Lars-Erik Sjöberg till fotbollskanalen.se i april.

Publicerad 2014-07-09 kl 15:48

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto