Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Sylisufajs framtid oviss - en vecka kvar av fönstret: "Klubbar har hört av sig"

Allsvenskan

En vecka återstår av transferfönstret.
I dagsläget är det ovisst om Edi Sylisufaj blir kvar i IK Sirius.
- Klubbar har hört av sig. Vi får se vad som händer, säger han till Fotbollskanalen. 

0:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se ett Sylisufaj-mål i spelaren.

IK Sirius-forwarden Edi Sylisufaj, 24, fick i fjol knapp speltid under Christer Mattiassons ledning, och var under hösten på lån hos Örgryte IS i superettan. I början av december i fjol visste forwarden inte om det blir spel i Uppsala-klubben under 2024, men än så länge är han kvar med ett kontrakt som sträcker sig över 2025.

Med en vecka kvar till transferfönstret stänger menar Sylisufaj att det fortsatt är ovisst.

 - Det är en vecka kvar, och allt kan hända, men jag kämpar på och tränar på bra. Jag är professionell. Jag vet inte vad som händer, men det är viktigt för mig att spela, då jag är i en ålder, där jag behöver spela. Jag gjorde det okej när jag var i Öis på kort tid, så jag behöver matcher och speltid, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Vad har du fått för signaler av Sirius gällande speltid i år?
- Det är klart att det kommer vara tufft, det ska jag inte sticka under stolen med, men jag kämpar på varje dag, ger hundra på varje träning och ger inte upp. Andra spelare går kanske före, jag vet inte, men jag kämpar på. Om jag får chansen tar jag den.  

Tittar du på andra alternativ inför att fönstret stänger?
- Jag har varit i Sirius i nästan tre år, och klubben betyder mycket för mig. Det är en trygg plats, men jag måste också få spela. Vi får se vad som händer. Det är en vecka kvar och jag tar det därifrån, säger han.

Har du andra alternativ på bordet?
- Klubbar har hört av sig. Vi får se vad som händer.

Hur är det att vara i ett ovisst läge?
- Det är jobbigt, det svänger snabbt i fotbollen, och man får vara beredd på allt och vara på tårna hela tiden. När jag är här ger jag mitt hundra, och om jag inte är här ger jag mitt hundra någon annanstans. Det återstår att se vad som händer.

Annons

Sylisufaj, som har rehabiliterat en axelskada i vinter, missade svenska cupen-gruppspelet, men gjorde nyligen comeback i en träningsmatch. Han känner sig i god form.

- Vintern har varit jättetuff för mig, då jag hade en axelskada som tog tre-fyra månader, så jag har fått rehaba ordentligt. Men nu fick jag spela 30 minuter mot Gefle och gjorde mål. Jag har ändå tränat på ett tag, så jag skulle säga att formen är riktigt bra. Jag orkar springa, så det känns bra. Jag ska inte klaga.

Sylisufaj kom till Sirius från Falkenbergs FF under sommaren 2021, först på lån och sedan på permanent basis ett halvår senare. Totalt sett har han gjort åtta mål och tre assist på 63 framträdanden med Uppsala-klubben.

Publicerad 2024-03-21 kl 15:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto