Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Syrianska lockar Touma - som vill övertala Chanko: "Hämtar honom från Danmark"

Djurgårdens Sharbel Touma öppnar för spel med Syrianska i allsvenskan.
– Jag är beredd att lyssna på dem. Och går jag dit hämtar jag ”Lolo” Chanko från Danmark, säger Touma till fotbollskanalen.se.

Södertäljelaget Syrianska vann sensationellt Superettan efter bortasegern mot Väsby och är nu klara för allsvenskan. Klubben vill återigen storsatsa och den här gången försöka locka till sig flera klasspelare med syrianska rötter. Ett äventyr som lockar Djurgårdens Sharbel Touma.
– Det är så fantastiskt kul att de tog steget upp. Jag är oerhört glad för klubben, spelarna och inte minst folket. Det betyder så mycket för dem, säger Touma till fotbollskanalen.se.

Sugen på att förstärka dem till nästa säsong?

– Just nu diskuterar jag en förlängning med Djurgården. Jag trivs oerhört bra här och killarna är fantastiska. Men hör Syrianska av sig är jag absolut beredd att lyssna, säger Touma och medger att det skulle vara stort att dra på sig den rödgula tröjan i allsvenskan.

Övertalar du även Louay Chanko om du byter klubb?

– Ja, om jag går till Syrianska åker jag och hämtar honom. Han ska inte sitta och trycka i Danmark, säger Touma med ett skratt.
– Vi spelade tillsammans när vi var 15 och det skulle vara riktigt kul att göra det igen. "Lolo" är absolut en av de bästa jag spelat med. Han är fantastiskt på mitten.

Du som har följt Syrianska, hur kommer de att klara sig i allsvenskan?

– De håller bra klass faktiskt med en bra och trygg linje samt en fantastisk målvakt. Men det behövs rutin och erfarenhet. Gör du ett misstag i allsvenskan så straffas du direkt.

Sharbel Touma anslöt till Djurgården i våras och skrev ett kontrakt för säsongen 2010 med en option om en förlängning på ytterligare ett år. Diskussioner som pågår enligt Touma.

Samtidigt har Louay Chanko två år kvar på sitt kontrakt med danska Åhlborg.

Publicerad 2010-10-27 kl 11:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons