Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TFF:s besked - succéforwarden tillbaka i augusti: "Kan spela i höst"

Allsvenskan

Salif Camara Jönsson gjorde i fjol succé i superettan.
I februari blev han skadad, men nu är han snart tillbaka igen. 
- Han är tillbaka i träning i augusti, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Trelleborgs rutinerade forward Salif Camara Jönsson, 34, stod under den gångna säsongen för 15 mål, när TFF gick upp från superettan till allsvenskan. I början av februari var däremot oturen framme för anfallaren, som klev av skadad i en träningsmatch mot Öster. Han slet av ena hälsenan och tvingades till operation.

I maj berättade 34-åringen att han hoppades vara tillbaka i full träning i juli eller augusti. 

- Jag är hoppfull och hoppas jag kan vara i gång i juli-augusti. Läkaren har sagt att jag ska kunna börja spela fotboll i juli, sa han till Trelleborgs Allehanda då. 

Nu meddelar tränaren Patrick Winqvist att anfallaren först är tillbaka i full träning med laget i augusti, men att han till en början kan få sparsamt med speltid. 

ANNONS

- Han är inte tillbaka i träning förrän i augusti. Han är just nu på semester och har under den här tiden jobbat civilt vid sidan av rehabiliteringsträningen. Han har kört själv och fått ledigt från fotbollsträningen. Han kommer däremot tillbaka när matcherna börjar igen och kör sin rehab här, men börjar fotbollsmässigt först i augusti, säger Winqvist till Fotbollskanalen. 

- Han har legat lite före i schemat rehabiliteringsmässigt än normalt, då det brukar ta ett halvår innan man kan träna fullt ut efter en sådan operation. Han kan förhoppningsvis spela i höst, men samtidigt kommer vi att ta det försiktigt, då han även vill spela i en senare ålder, fortsätter tränaren. 

Trelleborg träningsspelar i morgon mot Lyngby på Vångavallen och ställs därefter den 7 juli mot AIK på hemmaplan i den allsvenska omstarten. 

ANNONS

- AIK är en tuff motståndare och har en lång rad matcher som obesegrade. Vi ska dock möta alla lag och har även bland annat Hammarby kvar att möta före vi är halvvägs i serien. Det är kanske bra att möta de bättre lagen nu i stället för tidigare i vår, säger han. 

Trelleborg är placerat på 13:e-plats i allsvenskan. 

Publicerad 2018-06-29 kl 15:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto