Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Thelins känslosamma avsked till hemmapubliken: "Darr på läpparna"

Allsvenskan

BORÅS. Jimmy Thelin gick segrande ur sin sista hemmamatch med Elfsborg.
Efteråt hyllas han stort av allt och alla - och berättar om en känslosam vecka.
- Det har varit lite darr på läpparna, säger han.
- Han får 4,7 i betyg, säger lagkapten Johan Larsson.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i Elfsborg-HBK i spelaren ovan.

Jimmy Thelin har gjort sin sista hemmamatch som Elfsborgs-manager. 

Inför matchen hyllades 46-åringen med blommor, sång och en kort video.

Sen tog Elfsborg en planenlig seger mot Halmstad med 2-0 - innan det var dags för nya hyllningar av Thelin.

Men först på tur var den assisterande tränaren Emir Bajrami, som följer med Thelin till Aberdeen om ett par veckor, som fick ta emot supportrarnas jubel och sång.

Därefter drog Borås-publikens ”Vi har Thelin, Jimmy Thelin”-ramsa igång. Den ekade länge och väl på arenan medan Thelin vandrade runt och applåderade samtliga sektioner.

Efter några minuter klev den timide Thelin fram till klacken, lyfte upp en megafon och sa ett par korta meningar som avslutades med.

Annons

"Stort tack, heja di gule."

- Jag skulle sjunga en sång, men jag kom inte på någon för jag har så dåligt sångminne. Så det blev "heja di gule", säger han med ett stort leende efteråt.

En rörd Jimmy Thelin satte sig senare på podiet och talade med media.

- Hela veckan har varit speciell. Man är inte riktigt beredd på det så det blir ganska känslomässigt. Det har varit lite darr på läpparna under veckan och mycket känslor, säger han.

- Det var en väldigt härlig känsla i dag. Jag har varit här i sex och ett halvt år med olika perioder. När det är lite kämpigare knyts banden ännu starkare med alla som jobbar här. Jag har fått känna på den känslan som finns i IF Elfsborg. Den är fantastisk. Det är en skön känsla med starka minnen som jag tar med mig.

Thelin vidgar sedan sin syn på klubbens resa under hans drygt sexåriga styre.

Annons

- Det jag är stolt över är att vi har jobbat så tajt ihop allihop. När det blåste som mest utanför kunde vi hålla en riktning och rycktes inte med i trycket utanför med alla känslor.

- Vi har haft en otrolig omsättning av spelare. Det är inte alltid så lätt att få studs på en gång, men man vet att om man får tiden kan de blomma ut. Vi har sett det under säsongerna. Vi har blivit lite, lite bättre varje år.

Jimmy Thelin tog över Elfsborg 2018. Bara ett par månader innan hade Magnus Haglund fått sparken från klubben. I Thelins sista hemmamatch ställdes han mot just Haglund.

- Jag vill gratulera Elfsborg och Jimmy till segern - och givetvis till det spännande uppdraget där jag önskar honom all lycka. Han har stått för ett väl utfört arbete i Elfsborg, säger Haglund.

Haglund har totalt gjort elva år som Elfsborgs-tränare.

Annons

- Ett SM-guld och sju medaljer, säger han med ett leende innan han och klappar om Thelin.

Haglund ger sedan sin syn på Thelins tid i Elfsborg.

- Ett tufft första år innan Elfsborg och Jimmy lärde känna varandra fullt ut. Sen blev det fina år efter det. Från 2019 och framåt med någon säsongs undantag har det varit väldigt bra, säger Haglund och fortsätter:

- Fjolåret var ett otroligt år där de spelade om guldet i sista matchen. Det var en otrolig säsong oavsett om det blev guld eller inte. Det är väldigt bra gjort. Mycket bra gjort.

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson är lättad över att laget kunde ge Thelin en seger i sin sista match inför hemmapubliken.

- Jag sa innan att om man inte kan hitta en extern faktor till att prestera i dag så gör det för Christer (Persson), Emir och Jimmy. De skulle få en fin avslutning på hemmaplan och få fira med fansen en sista gång på Borås arena, säger Larsson och fortsätter sedan skämtsamt:

Annons

- Jag använde Emir som referens som avslutade sin spelarkarriär här mot Brommapojkarna och det gick väl så där. Så vi försökte ändra på den statistiken.

Hur skötte sig Jimmy med megafonen, tycker du?
- Så där! Det är väl en svag tvåa, skulle jag säga.

Du hoppades på en sång?
- Något sånt hade man ju hoppats på. ”Heja di gule” avslutade han med, det var väl festligt, säger Larsson ironiskt med ett efterföljande skratt.

Om Thelin får en tvåa för sånginsatsen, vad ger du honom för betyg för tiden i Elfsborg?
- Hade vi haft en titel hade han fått en femma. Nu får han 4,7 i betyg. Han har betytt jättemycket.

- Han lät mig komma hem och vi har byggt upp en jättefin relation under åren. Vi har inte alltid tyckt lika dant men har behållt det på en jävligt schysst nivå och kunnat reda ut allting. Vi har alltid varit på samma sida när man lägger huvudet på kudden. Han, Emir och Christer är väl värda det här.

Annons
Publicerad 2024-05-24 kl 22:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto