Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
32v

Tingsrätten gick nästan helt på åklagarens linje kring Sarfo: "En välskriven dom"

Foto: Bildbyrån/Scanpix

Från vänster: Åklagare ​Rikard Darell och Kingsley Sarfo.

Endast några få saker skiljde åklagarens yrkande och domen åt i fallet kring Kingsley Sarfo. Åklagaren Rikard Darell beskriver fallet som ett tungt mål med många vittnen och förhör.
- Och det har varit väldigt många invändningar som jag har haft att motbevisa.

Domen mot Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo blev två år och åtta månaders fängelse, tio års utvisning, och 150 000 kronor i skadestånd för våldtäkt mot barn. De två första punkterna var nästan identiska med var åklagaren Rikard Darell hade yrkat på. Han hade visserligen gått på tre års fängelse, men med tillägget att straffet kunde sänkas något i och med spelarens yrke. Det blev därför fyra månaders kortare dom. 

- Det tycker jag är rätt avvägning som tingsrätten av, säger han till Fotbollskanalen. 

- I övrigt är det en välskriven dom. Jag tycker den är tydlig, pedagogisk, och klar i hur tingsrätten har resonerat. Jag kan konstatera att de har delat min uppfattning fullt ut när det gäller bevisningen, hur gärningarna ska rubriceras, argumenten för det, och även yrkandet på utvisning. 

Tingsrätten gick på Darells linje i nästan allt, med undantag för argumenten till varför Sarfo skulle sitta fortsatt häktad. Darell hade argumenterat för att han skulle bli kvar i häktet med risk för kollusionsfara, det vill säga att Sarfo skulle kunna försvåra bevisläget inför en eventuell hovrättsförhandling. Tingsrätten valde dock att ha kvar Sarfo på grund av flyktfara. 

Försvarsadvokaten Mikael Sundman bekräftade i en intervju med SVT att de kommer att överklaga. Darell själv kommer dock inte att göra det. 

- Jag kan inte se, i och med att tingsrätten egentligen har gått på min linje nästan fullt ut, någon anledning att överklaga. 

Sarfo hade sedan tidigare erkänt samlag med målsägande, men förnekat brott. Darell beskriver rättegången som ett ”tungt mål” med mycket material och många förhör, och där konversationerna via sociala medier har kunnat fungera som en ”väldigt bra” bevisning.

- Det som har varit svårt i det här målet, eller hur man ska uttrycka det, är väl snarare att det har varit väldigt många invändningar som jag har haft att motbevisa.

Publicerad 2018-06-08 kl 13:45
Annons
Annons
Annons