Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tolv utgående kontrakt i Falkenberg - succébacken kan lämna

Allsvenskan

FALKENBERG. En ny ombyggnad väntar Falkenberg i superettan.
Hela tolv spelaravtal går ut efter säsongen.
- Jag hoppas att vi kan behålla så många som möjligt, säger tränaren Hasse Eklund.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkter i spelaren.

2-3-förlusten mot Mjällby igår betyder att Falkenberg slutar sist i allsvenskan. Efter två år i den högsta serien väntar en utmaning för hallänningarna när de ska angöra superettan 2021, med en stor spelaromsättning att vänta.

- Vi har inte så mycket att jobba med. Då måste vi ha stor utväxling på kronorna vi satsar, det har vi tyvärr inte lyckats med i år. Där gäller det verkligen för oss att pricka rätt när vi tar in spelare, säger tränaren Hasse Eklund till Fotbollskanalen.

Han fortsätter: 

- Jag hoppas att vi får behålla så många som möjligt. Sedan finns det en ambition som vi pratat om när vi kollat på tabellen: Att vi vill tillbaka. Klubben är också inställd på det, att tillhöra toppen i svensk elitfotboll.  

ANNONS

I dagens spelartrupp har namn som Tibor Brink Joza, John Chibuike, Marcus Mathisen och målvakten Viktor Noring utgående kontrakt. Sammanlagt är de tolv spelare. 

- Det får Håkan (Nilsson, sportchef) jobba med nu. Men det är ett vanligt scenario i Falkenberg. På grund av ekonomin så kan man inte skriva så långa kontrakt. Vi vill också att folk kommer hit och gör det bra, sedan så gör dem det kanske bra och tar vägen någon annanstans. Att vi lyckas utveckla dem är en del av strategin. Jag tycker också att det hedrar klubben att man säljer John Björkegren (till Lecce i höstas) fast vi är lite illa ute. Vi vet om att många kontrakt går ut. Men vi kommer ha ett starkt lag nästa år, det är jag övertygad om, säger Eklund.

Han sitter själv på ett utgående avtal men bekräftade igår att han förlänger kontraktet ytterligare ett år. 51-åringen berömmer klubben för att den håller ordning på finanserna och inte riskerar något.

ANNONS

Men Falkenberg ser ut att tappa mittbacken Carl Johansson. 26-åringen har varit en av lagets bästa spelare och tagit över lagkaptensbindeln i Brink Jozas skadefrånvaro. 

- Vi får se. Jag vill bara smälta detta först, säger Johansson om framtiden. 

- Jag känner att jag håller för högre än superettan.  

Publicerad 2020-12-07 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto