Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tre toppmittbackar ska konkurrera om två platser: "Ligger i vår identitet att sälja spelare"

Allsvenskan 2022-01-07 kl 21:12

Leo Väisänen, Maudo Jarjué och nu Gustav Henriksson.
Det blir hård konkurrens om mittbacksplatserna i Elfsborg nästa säsong - om inte någon av spelarna säljs.
- Vi är öppna och positiva till försäljningar vid rätt tillfälle, säger klubbchef Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Maudo Jarjué, Leo Väisänen och Gustav Henriksson.

Gustav Henriksson, 23, är klar för Elfsborg. Under fredagen blev det officiellt att mittbacken återvänder till Boråsklubben efter knappt ett år i österrikiska Wolfsberger.

Henriksson har skrivit ett kontrakt över säsongen 2025 och kommer nu att konkurrera om en av två mittbackspositioner i Elfsborg - och det rejält. Tränaren Jimmy Thelin har nu nämligen tre toppmittbackar av allsvenska mått mätt att välja mellan i truppen, detta efter att Leo Väisänen, 24, nyligen förlängt sitt kontrakt och Maudo Jarjué, 24, köpts loss och skrivit på permanent för klubben.

En angenäm utmaning för Boråsklubben. Men likväl en utmaning att hantera.

ANNONS

- Om du tittar bakåt har vi ett bra record när det gäller just mittbackar som har spelat för oss och sen lämnat för utlandet. Vi har (Sebastian) Holmén, (Ibrahim) Dresević och (Joseph) Okumu. Det finns ett antal. Med våra ambitioner och mål är det klart att vi behöver en trupp med bra spelare, även utöver de som startar, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Fotbollskanalen.

- Sen hur det blir med laguttagningar, det lämnar jag till Jimmy och company.

Räknar ni med att sälja någon av mittbackarna närmaste tiden?
- Vad som händer om sex månader, ett eller två år framåt är svårt att svara på. Jag tror att de flesta av våra spelare har dragit åt sig intresse sedan något år tillbaka. Vi, tillsammans med berörd spelare, ska känna att det är rätt. Det finns inget facit. Vi är öppna och positiva till försäljningar vid rätt tillfälle. Det ligger i vår identitet att sälja spelare.

ANNONS

Trots att Leo Väisänen tidigare har varit öppen med att han vill ta "nästa steg" i karriären förlängde han alltså sitt kontrakt med Elfsborg. Stefan Andreasson menar att klubben har en muntlig överenskommelse med flera spelare om att inte stoppa en försäljning utomlands när tillfället ges.

- Vi har alltid en gemensam plan som matchar spelarens ambitioner. De ska spela i Elfsborg under en viss tid, bli bäst på sin position i Sverige och sen väntar vi in vilka möjligheter som finns. Leo är ett exempel. Han kommer att hamna utanför Skandinavien, och det hade kunnat ske nu (efter säsongen), säger Andreasson och fortsätter:

- Men vi kände ihop med Leo att alternativen som fanns inte var tillräckligt attraktiva. Då väntar vi. Vi ser inte eventuella försäljningar som något hot för mot verksamhet. Om man tittar på hur många Elfsborgare som har gått utomlands, fått långa karriärer där och gjort bra ifrån sig är jag mest stolt. Vi har inga klausuler i våra spelaravtal, utan vi jobbar med förtroende och relationer.

ANNONS

Stefan Andreasson berättar även om beslutet att värva tillbaka Gustav Henriksson.

- Som alltid har vi goda relationer med våra Elfsborgare som är utomlands. Man vet aldrig när det är rätt läge att komma hem, spelaren själv måste känna att det är rätt. När vi kände att Gustav ville hem så agerade vi och jobbade för att hitta en lösning med hans dåvarande klubb. Han kommer hem i en bra ålder och vi vet vad han kan sedan innan, så det känns jättebra att han är hemma igen.

Elfsborg var länge med i kampen om SM-guldet 2021 men hamnade till slut på fjärde plats i fjolårets allsvenska.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto