Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Tung försäsong för Blåvitt: "Spelar för att vinna - inte nöjda"

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK Göteborg har radat upp förluster under årets försäsong. 
Men med tävlingspremiären i horisonten har träningslägret ändå gjort laget gott.
- Det behövdes för att få ihop gruppen på ett bra sätt, säger Alexander Jallow till Fotbollskanalen.

2:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg är nyligen hemkommet från ett tio dagar långt träningsläger i Marbella. Men med tunga förluster mot både Hammarby (0-2) och Lokomotiv Moskva (2-4), och dessutom en 3-0-förlust mot danska Nordsjälland innan lägret, har det varit en resultatmässigt tung försäsong för Blåvitt. 

Det var dock en välbehövlig förberedelseperiod inför tävlingssäsongen, som för IFK Göteborgs del drar i gång på söndag när Landskrona Bois gästar i svenska cupen. 

- Det var ett bra läger, det behövdes för att få ihop gruppen på ett bra sätt. Vi fick inte de resultaten vi ville, men jag tycker att det generellt sett var ett bra läger, säger Alexander Jallow till Fotbollskanalen. 

Annons

Hur viktiga är resultaten på en försäsong?
- Vi spelar alltid för att vinna! Så det är klart att vi inte är nöjda med resultaten, men vi jobbar på hårt varje dag och sedan är det tävlingsmatch nu på söndag. Då siktar vi på att vinna.

Jallow berättar att alla lagdelar hittills har fungerat, och att det är viktigare än resultaten. 

- Det är klart. För att vinna fotbollsmatcher så måste man vara bra i helheten. Nu har vi inte vunnit någon match, men vi jobbar hårt och på söndag börjar det på allvar.

Under de två senaste säsongerna har Alexander Jallow stått för 56 allsvenska framträdanden av 60 möjliga. Till årets säsong väntar en hårdnad konkurrenssituation om högerbacksplatsen i och med att Emil Salomonsson, 32, vänt hem till klubben efter tre säsonger utomlands. 

- Det är bra konkurrens. Det behövs för att kunna ta ytterligare steg, så det känns bara bra. En väldigt fin kille och en väldigt bra fotbollsspelare, säger Jallow om sin nya backkollega. 

Annons

Är det på högerbacken ni konkurrerar, eller kan någon av er spela som högermittfältare?
- Det får du fråga coach om. Jag kan spela på många positioner, men som sagt, det är bra med konkurrens.

Emil Salomonsson har i en tidigare intervju med Fotbollskanalen sagt att han följt Jallow under en lång tid och hoppas kunna lära sig av 23-åringen. 

Vad tror du att du kan lära honom? 
- Jag har ju mina kvaliteter och han har sina. Man kan lära sig av varandra, små detaljer. Det är något som jag ser fram emot, avslutar Jallow.

Publicerad 2022-02-14 kl 18:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto