TV: AIK slog Bajen i derbyt efter straffmål - knappar in i toppen

STOCKHOLM. AIK vann seriefinalen mot Hammarby med 1-0.
Tarik Elyounoussi avgjorde sent - på straff.
- Fantastiskt. Jag var 100 procent säker, säger norrmannen till C More.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Under söndagen spelades en stekhet seriefinal mellan Hammarby och AIK, inför 29 266 åskådare på Tele2 Arena. Matchen var länge tillknäppt, men till slut fick gästerna in ett mål på en straff som avgjorde allt.

AIK var annars nära att göra 1-0 i den 27:e minuten när Kristoffer Olsson spelades fram till ett avslutsläge vid straffområdeslinjen, men Bajen-keepern Johan Wiland räddade då till hörna ute vid ena stolpen.

I den 35:e minuten var bortalaget ännu närmare ett ledningsmål. Nämnde Olsson vände bort Mads Fenger på mittfältet, spelade fram Nabil Bahoui som i sin tur hittade in till en fri Tarik Elyounoussi i straffområdet. Men norrmannen sköt rakt på en utstormande Wiland.

- Jag borde ha gjort mål, sa en besviken Elyounoussi till C More i paus.

Tio minuter in i den andra halvleken tappade Johan Wiland greppet om en hörna och fick se bollen gå bakåt in mot mål, där Muamer Tankovic dök upp som en räddande ängel och cykelsparkade undan den vid mållinjen.

Men AIK skulle få sitt mål I den 80:e minuten hakade Jiloan Hamad i Daniel Sundgren, som föll, och då blåste domaren Andreas Ekberg för straff. Straffen placerade Tarik Elyounoussi placerade in i ena hörnet.

Fantastiskt. Vi vann förtjänt. Sen var det gott att göra mål när jag hade en chans i första halvlek, säger Elyounoussi till C More.

Norrmannen missade en straff i ett derby mot Djurgården tidigare i vår, men hade inga tankar på det när han klev fram.

- Nej, jag var 100 procent säker på att sätta den, säger nyförvärvet.

Nu skiljer tre poäng mellan lagen. Hammarby leder allsvenskan, medan AIK ligger tvåa.

Se målet i spelaren ovan.

Hammarbys lag: Johan Wiland - Simon Sandberg (Neto Borges 76), Björn Paulsen, David Fällman, Mats Solheim - Muamer Tankovic (Imad Khalili 83), Serge-Junior Martinsson Ngouali, Mads Fenger, Jiloan Hamad - Nikola Djurdjic, Pa Dibba (Sander Svendsen 83).

AIK:s lag: Budimir Janosevic - Alexander Milosevic, Per Karlsson, Robin Jansson - Daniel Sundgren (Ahmed Yasin 83), Kristoffer Olsson, Enock Kofi Adu, Nabil Bahoui (Anton Salétros 73), Rasmus Lindkvist - Tarik Elyounoussi (Denni Avdic 87), Henok Goitom.

-
-
Publicerad 2018-05-20 kl 17:02

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.