TV: AIK tappade ledning sent - Linnér ordnade kryss för BP

AIK hade en 2-1-ledning mot BP.
Men på övertid kunde den förre AIK-spelaren Albin Linnér kvittera till 2-2 för bortalaget.
- Det var kul att få göra ett mål, med all respekt för AIK, säger han till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

AIK genrepet mot BP inför lagets allsvenska premiär mot Östersunds FK om en vecka. Solnalaget mönstrade en startelva där bland annat Stefan Silva, som varit borta från spel under en längre tid, fick chansen från start på mittfältet.

Just Silva skulle också vara inblandad i lagets två mål. Men innan dess skulle bortalaget ta ledningen.

Oscar Pehrsson nådde högst på en hörna och från nära håll kunde mittbacken knoppa in 1-0 för BP efter tio minuters spel. En mardrömsstart för AIK som dock skulle replikera snabbt.

När matchuret tickat upp på 14 minuter drev Silva upp ett anfall och spelade fram Henok Goitom i djupled. AIK-kaptenen skickade i sin tur in ett inlägg till Chinedu Obasi som stötte in bollen i nät från nära håll.

Med fem minuter kvar av halvleken kom nästa mål för Gnaget. Åter igen var firma Silva/Obasi iblandade när den sistnämnda nickade fram Silva, som från nära håll kunde näta fram till 2-1.

Silvas mål såg länge ut att bli avgörande men på tilläggstid kunde Albin Linnér, som anslöt till BP från just AIK inför säsongen, placera in 2-2, vilket också blev slutresultatet.

BP:s Linnér till C More:

- Vi gör det bra. Vi möter de svenska mästarna och har många spelare som är nya inför den här säsongen. Det tar alltid tid att spela ihop sig och jag tycker vi gör det riktigt bra.

- Det är riktigt kul att möta gamla lagkompisarna och det var kul att få göra ett mål, med all respekt för AIK.

Lagens startelvor:

AIK: Janosevic – Granli, Ödegaard, Ben Lamin – Rashidi, Salétros, Dimitriadis, Silva, Lindkvist – Goitom, Obasi

Brommapojkarna: Emanuelsson – Björkén, Pehrsson, Svenlén, Nordström – Sandberg Magnusson, Hansson, Gradén – Nilsson, Falkmar, Hellquist

Publicerad 2019-03-24 kl 14:51