TV: Antonsson stor matchhjälte för Värnamo - sänkte Hammarby på Tele2

STOCKHOLM. Antonsson gav Värnamo en sen ledning mot Hammarby i den 76:e minuten.
Nahir Besara fick sedan in en sen kvittering i den 88:e - innan Antonsson slog till med 2-1 i den 93:e minuten och gav Värnamo tre poäng.
- Det är bara att få den på mål och krysset är alltid ledigt, säger Antonsson till Discovery+.

1:37

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Hos hemmalaget gjorde David Concha startdebut, samtidigt som Veton Berisha tog plats på bänken för första gången sedan han anslöt till Hammarby. I bortalaget IFK Värnamo startade AIK-lånet Robin Tihi, trots det turbulenta mötet med just AIK förra helgen.

Det var gästerna som inledde matchen piggast. Redan efter två minuters spel laddade Ajdin Zeljkovic för skott vid straffområdeslinjen och sköt i ribban. Bajen skulle dock komma att ta kommandot i matchen, åtminstone spelmässigt.

I den 30:e minuten letade sig ett inlägg så när fram till Marcus Antonsson som stod välplacerad i boxen, men 31-åringen fick ingen träff på bollen. Strax därefter var det Hammarbys Jeppe Andersen som sköt från distans, men träffade inte mål.

Hammarby höjde tempot under avslutningen av den första halvleken och kom till flera avslutsförsök. De båda lagen gick dock till halvtidsvila med ställningen 0-0.

Trots hemmalagets spelövertag var Värnamos Robin Tihi nöjd med sitt lags första halvlek.

- Vi försöker bedriva vårt spel och det känns som att de inte skapar speciellt mycket, sa Tihi till Discovery+.

Tidigt i den andra halvleken var det Bajens tur att skjuta i ramvirket. Abdelrahman Saidi utmanade framgångsrikt och träffade klockrent ribban genom ett hårt avslut. Bollen damp ner, men på fel sida mållinjen för Hammarbys del.

I den 67:e matchminuten fick Nahir Besara matchens dittills i särklass bästa läge. Bara någon meter från mål fick mittfältaren ett utomordentligt skottläge, men sköt rakt i bröstet på målvakt Vaitsiakhovich.

I den 72:a matchminuten fick Veton Berisha, nyförvärvet från norska Viking Stavanger, göra efterlängtad debut när han ersatte Abdelrahman Saidi. Starten i sin nya klubb blev dock inte vad anfallaren hade önskat sig. Bara minuter senare fick Marcus Antonsson ett friläge, och rullade kyligt och pricksäkert in ledningsmålet för gästerna.

Bajen tryckte oavbrutet på för en kvittering under matchens slutskede. Veton Berisha fick en möjlighet att utjämna, men nådde inte fram till bollen i sista touchen.

Nahir Besara skulle till slut få in en kvittering efter att Joel Nilsson tilldelats en straff, då han kyligt rullade in 1-1 i den 88:e minuten. Men trots den sena kvitteringen gick Hammarby poänglösa från matchen.

För i den 93:e minuten kontrade Värnamo genom Edvin Becirovic och hittade Antonsson med sitt inlägg vid den bortre stolpen, varpå den sistnämnde dunkade in 2-1 till gästerna.

Efter matchen var Hammarbys Nahir Besara självkritisk:

- Det här är svårare är vad många tror. Många trodde att Värnamo skulle komma hit och att vi bara skulle damma av dem, men fotboll fungerar inte så. Inte tillräckligt bra från oss, men samtidigt gör dem det bra, säger mitffältaren till Discovery+.

Han fortsätter:

-Vi missar med att göra första målet, där jag hade chansen. Gör vi 1-0 där tror jag att vi vinner med tre eller fyra mål, men tyvärr, som jag sa innan, så fungerar inte fotboll så.

Marcus Antonsson om sitt avgörande mål:

Jag ser vid mittplan vad som kan ske. Där och då har jag inte mer i benen än den sista löpningen. Men Edo (Edvin Becirovic, IFK Värnamo) vet jag är snabb, han tar sig ner på kanten, och sedan kommer bollen – och då är bara att pricka mål och krysset är alltid ledigt, säger han till Discovery+.

Härnäst tar Hammarby emot Gif Sundsvall på hemmaplan. För Värnamos del väntar ytterligare en match mot ett Stockholmslag när Djurgården kommer på besök.

Hammarby IF: Blazevic - Sandberg, Kurtulus, Fenger, Pinas - Besara, Andersen, Bojanic - Concha, Ludwigson, Saidi.

IFK Värnamo: Vaitsiakhovich - Winsth, Tihi, Eriksson, Larsson, Lohikangas - Johansson, Kenndal, Magashy - Antonsson, Zeljkovic.