TV: Bajen tog andra raka - men nära att tappa allt mot ÖSK

Hammarby såg ut att gå mot en övertygande seger.
Men två sena reduceringar av Örebro skapade nerv i matchen.
- Det var onödigt, säger Bajens Imad Khalili till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Under söndagen tog Örebro emot Hammarby hemma på Behrn Arena. Hemmalaget gick in i matchen med tre raka matcher utan seger medan Bajen kom från en blytung derbyseger mot Djurgården.

Hammarby inledde matchen bäst och var genomgående det bättre laget i första halvlek. Men laget hade problem att skapa de riktigt heta chanserna och när de väl dök upp, som när Nikola Djurdjic missade öppet mål från cirka två meters håll, saknades skärpan.

Men i slutet av halvleken fick Stockholmslaget utdelning. Efter en stark period bet sig Bajen fast vid offensivt straffområde och ett inlägg från Muamer Tankovic nådde David Fällman på bortre stolpen, som från snäv vinkel kunde nicka in 1-0, vilket också var ställningen i halvtid.

I början av den andra skulle Hammarby utöka tämligen omgående. Tankovic drev bollen på offensiv planhalva och bollen hamnade till slut framför fötterna på Djurdjic. Bajen-anfallaren fick fin träff med högerfoten utanför straffområdet och bollen satt till vänster om Oscar Jansson i ÖSK-målet fram till 2-0.

Efter Djurdjics mål tog Bajen ett allt mer kompakt grepp om matchen och radade upp chanser. Bland annat hade Vidar Örn Kjartansson ett friläge, men islänningen misslyckades med att hitta nätet.

Men nästa Bajen-mål skulle komma. Och det kan man tacka ÖSK-försvaret för.

Albin Granlund valde att spela hem bollen till Oscar Jansson i stället för att rensa bollen. Hammarby kunde då bryta bollen och Imad Khalili kunde enkelt sätta dit 3-0 i öppet mål. Ett jättemisstag av ÖSK-försvaret.

Strax efter Khalilis mål kunde ändå Viktor Prodell glädje hemmafansen med att reducera till 1-3.

Och ÖSK skulle skapa ännu mer nerv när Filip Rogic fick träff med pannan och från nära håll kunde nicka in 2-3, men närmare än så kom inte hemmalaget och Bajen kunde vinna matchen med 3-2.

Hammarbys Imad Khalili till C More:

- Det var onödigt. Vi ger dem två billiga frisparkar och gör två billiga mål. Vi kan nästan göra fyra eller fem men vi slarvar.

- Stundtals spelar vi jättebra, men vi slarvar också jättemycket. Vi tar med oss tre pinnar och vi är starka.

Örebro: Jansson – Granlund, Almebäck, Brorsson – Björnquist, Gerzic, Rogic, Wright – Broberg, Strandberg, Bertilsson

Hammarby: Curci – Sandberg, Fällman, Solheim, Widgren – Bojanic, Djurdjic, Söderström – Khalili, Kjartansson, Tankovic