TV: Besara tystade Hammarby - vägrade fira målet

STOCKHOLM. Nahir Besara återvände till Tele2 Arena, var osynlig i 94 minuter och dunkade sedan in slutresultatet 1-1 på sin gamla klubb Hammarby.
- Han knorrade in den, det var perfekt, säger Örebros tränare Alexander Axén.

Hammarby såg länge ut att gå mot en viktig 1-0-seger hemma mot Örebro under måndagen. Men de grönvita fick nöja sig med en poäng efter att förre Bajen-spelaren Nahir Besara pangat in 1-1 i den 95:e minuten. Offensive Besara firade inte målet, utan reste bara händerna i en gest för att visa respekt för sitt gamla lag.

Det stod 0-0 i paus, men den första halvleken saknade inte chanser. Båda lagen kom till en del lägen, men skärpan fanns inte riktigt där. Hammarbys ytterback Birkir Mar Saevarsson missade matchens första heta läge efter att ha forcerat sig fram på kanten, blivit serverad en pass av Philip Haglund och avlossat ett skott som Oscar Jansson räddade. Därefter hade Örebros pigge anfallare Michael Omoh två chanser som kunde resulterat i mål. Först bröt han in från vänsterkanten och sköt i bortre stolpen, medan han andra gången avslutade utanför.

I slutet av den första halvleken hade Hammarbys Alex och Erik Israelsson varsitt läge att ge de grönvita ledningen, men Alex skott täcktes bort och Israelssons nick gick utanför. Vid båda situationerna ville dock Bajen-lägret ha straff, ena gången för hands och andra gången för en hög spark. Domare Magnus Lindgren friade dock och fick motstå en rejäl visselorkan på Tele2 Arena vid paussignalen.

Med lite mer än 20 minuter kvar att spela sköt Israelsson en halvvolley i ribban och ut. Kort därefter spräckte dock Hammarby nollan. En frispark slogs mot den bortre stolpen, där 20-årige mittbacken Joseph Aidoo dök upp, tog ner bollen och stötte in 1-0. Hammarby-fansens reaktion? Ett enat vrål: "Aidoo, Aidoo, Aidoo, Aidoo!".

I den 77:e minuten träffade en frispark från Kennedy Bakircioglu ribban och kort därefter sköt Birkir Mar Saevarsson ett hårt skott i stolpen. Ramarna räddade alltså Oscar Jansson de gångerna.

Örebro försökte få till en kvittering men såg inte ut att komma närmare än två avslut utanför, från Martin Broberg respektive Robert Åhman Persson. I den 95:e minuten hamnade dock bollen hos Nahir Besara, som fram till dess varit mestadels osynlig. Den tidigare Hammarby-spelaren vände upp och sköt in 1-1 i det bortre hörnet från en position i utkanten av straffområdet.

- När Besara får vända upp så, det är inte en garanti för mål men det kändes ganska skönt. Han knorrade in den bollen, så det var perfekt, säger Örebros tränare Alexander Axén.

- Vi gör en bra bortamatch mot ett bra Hammarby.

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand:

- Vi är inte riktigt 100 procent nöjda med prestationen. Det är klart att det är bittert när man släpper in ett mål i slutet, framför allt när vi själva känner att vi inte är tillräckligt bra taktiskt sista 15 minuterna.

ÖSK ligger femma i allsvenskan, på 34 poäng. Hammarby går upp på en niondeplats i och med poängen. De grönvita har spelat ihop 26 poäng.'