Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Blåvitt tippas hamna i botten: "Jag bryr mig inte"

Allsvenskan

Förra säsongen slutade IFK Göteborg elva.
På tisdagens allsvenska upptaktsträff tippade media att laget kommer att bli sämre i år och sluta på trettonde plats.
- Ärligt så bryr jag mig inte så mycket. Vi ska vinna varje match, säger Sebastian Ohlsson.

5:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

IFK Göteborg hade ett stökigt 2018 med sparkad sportchef och en kamp för att undvika nedflyttning. Laget slutade elva och när media på tisdagens allsvenska upptaktsträff tippade hur det kommer att gå 2019 så hamnade Blåvitt på plats 13, en placering över kvalstrecket. När Sebastian Ohlsson kom upp på scenen tillsammans med de andra bottentippade lagen Falkenberg, AFC och Sirius fick han frågan om han var beredd på att tippas så långt ner.

- Det var jag väl. Skönt att komma upp först så kan man gå hem först, sa han.

Hur mår ni i IFK Göteborg?
- Vi mår bra. Det har varit lite upp och ner-resultat. Vi har varit som bäst i cupmatcherna. Inte bra mot Varberg. Men inte så enkelt att bara åka ner till Varberg på dåligt konstgräs och vinna enkelt.

ANNONS

Kan ni lugna fansen?
- Ja, om två veckor ska vi vara som bäst och det kommer vi vara. Vi är ett hungrigt lag med mycket talang. Vi har hungriga spelare som vill bli bättre.

Extra tändvätska att tippas i botten?
- Nej vi har tillräckligt av det. Ärligt så bryr jag mig inte så mycket. Vi ska vinna varje match.

I Svenska cupen åkte IFK Göteborg ut i gruppen efter oavgjort mot Örebro, seger mot Nyköping och en avbruten match som Gais sedan tilldömdes seger med 3-0. 

I träningsmatcherna har det på slutet blivit 0-2 mot Falkenberg och senast 1-1 mot Varberg. Tränaren Poya Asbaghi håller med Sebastian Ohlsson om att det inte var helt oväntat att bli tippad på trettonde plats.

- Den är hyfsad väntad. Vi kom elva, har tappat de namnstarkaste spelarna och ersatt med egna. Så att vi tippas två sämre är logiskt, säger han.

ANNONS

- Om du får vara med största förändringsarbetet i Sveriges största klubb så är utmaningen kittlande. Det ger en fantastisk utveckling.

Hur viktigt är det med bra start?
- Det är viktigt för oss. För vi har en del spelare som inte varit på allsvensk nivå innan. För de spelarna är det bra att börja vinna och inte bra om man får börja förlora.

Kan det bli fler nyförvärv innan premiären?
- Det finns chans att det dyker in något nyförvärv till. 

Publicerad 2019-03-19 kl 19:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto