TV: Charaisjvili räddade Blåvitt från fiasko - kryssade mot Dalkurd

IFK Göteborgs kris såg i dag ut att växa sig allt större i allsvenskan.
Då klev Giorgi Charaisjvili fram sent och räddade 1-1 mot Dalkurd.
- Vi är inte supernöjda, säger Blåvitt-anfallaren Robin Söder till C More.

IFK Göteborg är i kris efter en svag vårsäsong och flera poängtapp under höstsäsongen i allsvenskan. Senast föll laget med 1-2 på övertid mot Norrköping och behövde därmed i eftermiddag studsa tillbaka med en seger mot bottenlaget Dalkurd på Gavlevallen.

Det var däremot Dalkurd som inledningsvis främst hotade framåt. I den sjunde minuten slog André Calisir bort en boll på mittplan, vilket gav Dalkurd en farlig kontring, där Eero Markkanen var nära att skjuta laget till ledning, men fick se bollen gå i ena burgaveln. Blåvitt lyfte därefter med ett par vassa möjligheter framåt. Robin Söder var inblandad i ett par anfall, men kom aldrig riktigt nära mål.

Det gjorde Dalkurd. I den 33:e minuten tog Simon Strand läckert ner ett inspel, av Henrik Löfkvist, på bröstet i straffområdet, fick med sig bollen och prickade in 1-0 till hemmalaget. Det såg länge ut att räcka till seger och tre poäng.

- Vi rullar boll ganska bra och har haft några lägen som vi kan göra bättre, men vi ska inte släppa in ett mål så enkelt, när vi även är på rätt sida, sa Blåvitt-backen André Calisir till C More i halvtid.

Men Blåvitt slutade inte tro på ett mål och tryckte i slutet av matchen på för ett kvitteringsmål. Patrik Karlsson Lagemyr var nära att nå ett inspel i straffområdet, men nådde inte fram till bollen och i den 89:e minuten blev laget till slut tilldelat straff.

Alex De John stoppade liggandes bollen med ena armen och Giorgi Charaisjvili var kylig från straffpunkten till 1-1 och en delad poäng för lagen på Gavlevallen.

- Jag tycket att vi är alldeles för långsamma i vårt spel i första halvlek. De utnyttjar det bra och vi hamnar fel i våra positioner. Andra halvlek är mycket bättre, vi har en dipp, men ändå starkt att komma tillbaka och ta en poäng. Vi är dock inte supernöjda med matchen i sin helhet, säger Blåvitt-anfallaren Robin Söder till C More.

Lagens startelvor:

Dalkurd: Mohlin - Ceesay, Thorbjörnsson, De John, Moenza - Strand, Tranberg, Löfkvist, Ståhl - Awad, Markkanen.

IFK Göteborg: Dahlin - Starfelt, Oldrup Jensen, Calisir - Salomonsson, Sakor, Abraham, Wernersson - Ohlsson, Söder Charaisjvili.