TV: Djurgården klättrar mot toppen - tredje raka poängtappet för Blåvitt

Efter en tung period i allsvenskan har Djurgården nu fått upp farten igen.
I kväll besegrade man IFK Göteborg på Gamla Ullevi och tog sin tredje raka allsvenska seger.
- Jag tycker att vi tar hand om deras misstag väldigt bra, säger Kerim Mrabti till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

I början av maj förlorade Djurgården mötet med nykomlingen och bottenlaget Brommapojkarna, vilket var den tredje raka förlusten i allsvenskan. Sedan dess har man lyckas vända på trenden och har en cupfinalseger och efter kvällens vinst mot IFK Göteborg tre raka segrar i allsvenskan bakom sig.

Det började också bra mot Blåvitt då Kerim Mrabti gav Blåränderna ledningen redan i den tredje minuten då han stötte in 1-0 från nära håll framspelad av Dzenis Kozica.

I den 22:a minuten ökade Djurgården sedan ledningen efter en misslyckad hemåtpassning från Calle Starfelt som Tino Kadewere snappade upp. Bollen hamnade till slut hos Felix Beijmo, som placerade bollen i mål till 2-0 från en misstänkt offsidesituation.

- Det är ett skott mot mål och deras spelare som passar mig tillbaka mot vår planhalva. Jag är inte domare, men för mig är det absolut inte offside, sade Beijmo till C More i paus.

Senare i den första halvleken ville IFK Göteborg ha straff när Vajebah Sakor drog ner av Jesper Karlström, men domare Mohammed Al-Hakim valde att fria.

I den andra halvleken skulle Djurgården öka på även till 3-0 efter en kontring som avslutades av att Jonathan Ring rundade Pontus Dahlberg och satte bollen i mål.

Med kvarten kvar att spela väckte Tobias Hysén Blåvitts hopp om poäng genom att reducera på en hörna, hans första mål för säsongen.

Blåvitt lyckades dock inte få till någon mer reducering, och matchen slutade 3-1 till Djurgården som nu klättrar till femte plats i en något haltande allsvensk tabell. Upp till serieledande Hammarby har man dock hela åtta poäng med en match mer spelad.

- Det känns jättebra att vinna. Jag tycker dock att vi inte gör en jättebra match till helheten. De har ganska mycket boll och spelar där bak, men vi straffar dem ganska hårt, säger Djurgårdens Kerim Mrabti till C More efter matchen.

- Jag tycker att vi tar hand om deras misstag väldigt bra. Vi är väldigt bra offensivt när vi väl är där. Vi var väldigt effektiva i dag och fick med oss tre poäng, säger Mrabti.

För Blåvitts del var detta tredje poängtappet i rad i serien, där man ligger kvar på tionde plats med 13 poäng på tio matcher.

I nästa omgång ställs Djurgården mot Sirius i Uppsala på söndag medan Blåvitt reser till Sundsvall för att möta Giffarna. För båda lagen är det sista allsvenska matchen innan VM-uppehållet.

IFK Göteborg: Dahlberg - Starfelt, Calisir, Eriksson - Salomonsson, Sakor, Diskerud, Wernersson - Charaisjvili, Engvall, Affane.

Djurgården: Isaksson - Beijmo, Une Larsson, Danielson, Augustinsson - Ring, Walker, Karlström, Kozica - Mrabti, Kadewere.

-
-
Publicerad 2018-05-24 kl 21:02

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.