TV: Djurgårdens segersvit bruten - kryssade mot AFC Eskilstuna

Djurgården jagade femte raka segern - men kryssade på Tunavallen.
Samuel Nnamanis blixtreplik räckte för att AFC skulle knipa en poäng.
- Andra halvlek var inte bra, säger Buya Turay till C More.

Djurgården jagade under måndagskvällen femte raka segern i allsvenskan borta mot AFC Eskilstuna på Tunavallen. Då kom laget åter till spel med Tommi Vaiho i mål i stället för Per Kristian Bråtveit, samtidigt som även Astrit Ajdarevic fick börja på bänken.

Djurgården inledde bäst och var tidigt nära att ta ledningen i matchen. Tidigare AFC Eskilstuna-anfallaren Mohamed Buya Turay matade, från en position i straffområdet, iväg ett skott mot mål, men fick se Ole Söderberg stå för en kvalitativ räddning ut till hörna. Djurgården försökte flera gånger om framåt, men hade svårt att komma till farliga målchanser - och i stället fick Eskilstunas Gustav Jarl första halvleks andra heta läge med ett farligt avslut på mål.

I andra halvlek hettade det i stället till desto mer på planen. Buya Turay tog i den 48:e minuten revansch för missen i första halvlek genom att ge Stockholmslaget ledningen till 1-0, men bara två minuter senare var det utjämnat igen. Samuel Nnamani dök upp i straffområdet och nickade in 1-1.

- Det var bra kommunikation med Gustav (Jarl, som slog inlägget). Vi har gjort det här på träning och det var bara för mig att trycka till den. Vi pratade om det här inför matchen, säger Nnamani till C More.

Djurgården flyttade i slutet av matchen fram flera spelare för ett nytt ledningsmål, men hade ingen lycka. Närmast var Buya Turay med ett jätteläge från nära håll i straffområdet, men i stället för att bli tvåmålsskytt, så sköt anfallaren över mål.

- Det var oturligt och målvakten stod på rätt plats, säger Buya Turay till C More.

Djurgården knep därmed inte en femte seger på raken och fick vara nöjt med en poäng på Tunavallen. Trots det lyfte laget till andraplats, nu med sex poäng upp till Malmö FF i serieledning, men med en match mindre spelad. AFC Eskilstuna är kvar som jumbo i allsvenskan.

- Andra halvlek var inte bra. Jag tycker att första halvlek var bättre. Vi borde ha gjort mer, säger Buya Turay.

AFC-målskytten Samuel Nnamani var däremot i sin tur mer tillfreds med resultatet.

- Det var en tuff match och vi hamnade i underläge mot ett bra lag och försökte komma tillbaka och göra mer. Nu har vi spelat 14 matcher och har 16 kvar, så förhoppningsvis kan vi få med oss fler bra resultat, säger han.

AFC Eskilstuna: Söderberg - Michel Melki, Björkman, Dresevic - Kojic, Rashkaj, Lushaku, Hodzic - Jarl, Nnamani, Camara.

Djurgården: Vaiho - Witry, Une Larsson, Danielson, Käck - Ulvestad, Karlström, Walker - Radetinac, Buya Turay, Ring.