TV: Galen kryssmatch på Tele2 - Djurgården reste sig TRE gånger

STOCKHOLM. Massor av chanser, snygga mål, mäktig inramning och galen avslutning.
Djurgården-IFK Norrköping, 3-3, innehöll det mesta.
- Oj. Vilken berg- och dalbana, säger Peking-tränaren Jens Gustafsson till C More.

Under måndagen tog Djurgården emot IFK Norrköping hemma på Tele2 Arena, inför 17 104 åskådare. Det blev en match i vilken det svängde fram och tillbaka. Båda lagen skapade mängder av chanser och till slut blev det oavgjort efter ett dramatiskt slut.

Redan i den femte minuten kom det första målet. Med ryggen mot Djurgårdens mål slog Daniel Sjölund en öppnande passning framåt i planen, till Christopher Telo som efter ett väggspel dunkade in ett tungt skott till 1-0 via ribban.

I den 22:a minuten missade sedan Filip Dagerstål ett kanonläge inne i straffområdet, efter att Norrköping rullat upp Djurgårdens försvar i offensivt straffområde. Dagerstål blev helt ren och hade en yta i målet som var öppen för honom, men hans skott gick tätt utanför.

Minuten senare gjorde istället Magnus Eriksson 1-1. Den offensive mittfältare placerade in bollen längs med marken vid den första stolpen efter att ett skott från Gustav Engvall täckts bort av en försvarare. Målet innebär att Eriksson nätat i fyra raka matcher. Och det skulle komma mer från hans sida…

Men först stänkte Niclas Eliasson in en läcker frispark till 2-1 för Norrköping. I den 28:e minuten överlistade han Andreas Isaksson genom att få till en hård träff i keeperns vänstra hörn. Innan pausvilan var sedan Djurgården nära att kvittera igen, den här gången genom Gustav Engavall. Anfallaren bjöd bland annat på en snurrfint i offensivt straffområde innan han skickade i väg ett avslut som Peking-målvakten Michael Langer räddade.

Engvall var ständigt ett orosmoment för Norrköping och var inblandad i mycket framåt för hemmalaget. Som i den 47:e minuten när ett skott från Bristol City-lånet nickades bort på mållinjen av en Norrköping-spelare. Bortalaget stack emellan med ett Kalle Holmberg-skott som Isaksson räddade till hörna i den 54:e minuten, men därefter var det återigen Djurgården som skapade en ordentlig farlighet. I den 62:a minuten räddade Niclas Eliasson en nick på mållinjen efter en hörna och några minuter senare skulle Peking få kapitulera igen.

För när Kerim Mrabti kom runt på vänsterkanten i den 65:e minuten och fick in ett inspel som hamnade hos en ensam Magnus Eriksson kunde inte Norrköping freda sitt mål längre. Eriksson pangade in 2-2 i det bortre krysset, hans femte mål för säsongen och Eriksson leder nu den allsvenska skytteligan. I det läget hade Djurgården vittring på en seger och publiken tryckte på för att få sitt lag att fortsätta anfalla.

I den 76:e minuten fick Djurgårdens inhoppande anfallare Tino Kadewere ett drömläge att bli matchvinnare. Men hans nick från nära håll räddades av Michael Langer. I den 89:e minuten tog sedan IFK Norrköping ledningen. Inhoppande nyförvärvet Gudmundur Thorarinsson bombade in ett skott på halvvolley från 25-30 meter, över Andreas Isaksson och ribba in. Då såg Peking ut att ha dragit det längsta strået. Men Djurgården reste sig IGEN.

Ett skott från Tino Kadewere touchade en Norrköping-spelare och letade sig in i nät via den bortre stolpen, i 93:e minuten. Det blev matchens sista mål och lagen fick alltså dela på poängen.

- Vi förtjänade poängen. Båda lagen hade kunnat vinna. Det var en bra match och jag är glad att jag bidrog till en poäng, säger Kadewere till C More.

- Jag tänkte först passa Felix (Beijmo) vid 3-3-målet, men jag sa till mig själv att testa. Jag är glad att den gick in. Det var en fantastisk känsla när jag såg bollen gå in.

Nu har IFK Norrköping tio poäng efter sex spelade matcher, vilket gör att laget ligger fyra poäng efter tabellettan Malmö FF. Djurgården har skrapat ihop åtta poäng.

- Oj. Vilken berg- och dalbana. Vi var lite sämre när vi hade ledningen. Allt som allt ett rättvist resultat. Jag tycker Djurgården var bra också, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson till C More.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel:

- Vi låg under och fortsatte att jobba och jaga chanser. Det kändes som att 2-2 skulle komma, enorm glädje när det kom. Efter målet var det jobbigt för vi hade kämpat och kämpat. Då tog Norrköping över. 2-3-målet är väldigt tungt, det kom sent och i en period där vi gått ner oss lite. Men vi gav inte upp, fortsatte jobba och fick till slut 3-3 väldigt välförtjänt. Vi är det bättre laget, jag hade känt en väldigt besvikelse om vi hade förlorat.

Se höjdpunkterna från den galna matchen i spelaren ovan.

Djurgårdens lag: Andreas Isaksson - Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson (Aliou Badji 91), Elliot Käck - Kevin Walker, Kim Källström - Magnus Eriksson, Jesper Karlström (Tino Kadewere 60), Kerim Mrabti (Jonathan Augustinsson 83) - Gustav Engvall.

IFK Norrköpings lag: Michael Langer - Linus Wahlqvist (Eric Smith 16 (Gudmundur Thorarinsson 69)), Andreas Johansson, Jon Gudni Fjoluson, Christopher Telo - Nicklas Bärkroth, Filip Dagerstål, Daniel Sjölund, Niclas Eliasson - Sebastian Andersson, Kalle Holmberg.