TV: Häcken sänktes av två röda kort och Ajetis ”Balotelli-vridning”

STOCKHOLM. Brommapojkarna fällde Häcken på hemmaplan under måndagen.
I en match som Häcken fick avsluta med nio spelare på plan.
- Skönt att öppna målkontot så tidigt, säger BP:s matchhjälte Bajram Ajeti till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Inför 1 525 åskådare på Grimsta IP tog Brommapojkarna under måndagen sin första seger i allsvenskan 2018. Häcken gästade och fick se sig besegrat, efter att ha dragit på sig två röda kort.

BP tog ledningen i den 19:e minuten genom Bajram Ajeti. Anfallaren, som öste in mål för Gefle i höstas, bröstade in bollen från nära håll efter att Eric Johana Omondi vunnit en löpduell mot Adam Andersson som inleddes på BP:s planhalva och hittat in till Ajeti med ett inlägg.

- Jag fick den lågt och så blev det en ”Balotelli-vridning” med bröstet. Det är därför jag tränar på gymmet, för att kunna göra det där, sa Ajeti och skrattade i en pausintervju med C More.

- Skönt att öppna målkontot så tidigt. Så länge det räcker till tre poäng är jag nöjd.

I den 35:e minuten stod BP:s Petar Petrovic för en lös hemåtpass som Häcken-anfallaren Alhassan Kamara kunde snappa upp och därefter runda Brommapojkarnas keeper Nikola Petric. Men därefter sköt Kamara rakt på BP-backen Martin Rauschenberg som stod ensam kvar på mållinjen.

- Ett dåligt avslut, konstaterade Kamara själv i en intervju med C More i paus.

Kort därefter, i den 38:e minuten, räddade Petric en nick från nära håll på hörna. Innan pausvilan hann också Alexander Faltsetas få direkt rött kort efter att ha kastat sig in med sträckt ben mot Gustav Sandberg Magnusson.

I den 58:e minuten var BP:s Petar Petrovic nära att sätta 2-0, men sköt tätt utanför ena stolpen när han fick ett läge på sin högerkant. Även i den 75:e minuten var hemmalaget nära ytterligare ett mål, men då reflexräddade Peter Abrahamsson ett avslut från nära håll av Bajram Ajeti.

Innan dess hade också Häcken dragit på sig sitt andra röda kort för matchen. Mittfältaren Daleho Irandust tilldelades sitt andra gula kort, efter att BP:s vänsterback Mohanad Jeahze förstört en kontring med en sen tackling (han fick också gult kort). Irandust blev irriterad på Jeahze och gick in i honom med bröstet före och fick då kliva av planen.

BP vann till slut med 2-0, efter att man kontrat in ett andra mål i den 89:e minuten. Petar Petrovic dunkade upp bollen i nättaket efter att Häcken-målvakten Peter Abrahamsson spelats ur position, och nu står Brommapojkarna på tre poäng efter två omgångar i allsvenskan. Precis som Häcken.

Brommapojkarnas lag: Nikola Petric - Fritiof Björkén, Ludvig Öhman Silwerfeldt, Martin Rauschenberg, Mohanad Jeahze - Tim Söderström (Jacob Ortmark 90), Gustav Sandberg Magnusson, Markus Gustafsson - Petar Petrovic, Bajram Ajeti (Marko Nikolic 82), Eric Johana Omondi (Christopher Brandeborn 79)

Häckens lag: Peter Abrahamsson - Joel Andersson, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala (Emil Wahlström 3), Adam Andersson - Erik Friberg, Alexander Faltsetas -  Nasiru Mohammed (Moestafa El Kabir 77), Daleho Irandust, Paulinho (Viktor Lundberg 65) - Alhassan Kamara

Publicerad 2018-04-09 kl 20:57