TV: HIF höll undan för Åtvidaberg - Simovic tvåmålsskytt i segern

Åtvidaberg gjorde länge det mesta rätt i lördagens hemmamöte med Helsingborg. Men så fick bortalagets Robin Simovic en ordentlig felträff - 1-0. Och en straff - 2-0.
Och då hjälpte det inte att Tor Øyvind Hovda till slut spräckte Åtvidabergs målnolla. Norrmannens mål blev hemmalagets enda.

En seger på 16 försök. Det räcker inte långt om ambitionen är allsvenskt spel även nästa säsong och poängnöden är stor i allsvenska jumbolaget Åtvidaberg, som inför årets säsong radat upp tre raka åttondeplatser.

Mot Helsingborg satte laget full fart och särskilt aktiv var 20-årige Simon Skrabb. Finländaren prickade ribbkrysset med ett skruvat vänsterskott i andra minuten. Två minuter senare var Skrabb nära att ge Åtvidaberg ledningen på frispark. Och i 16:e minuten var Skrabb nära på nytt, men Helsingborgs målvakt Pär Hansson tippade frisparken över ribban. På den efterföljande hörnan hade både John Owoeri och Tor Øyvind Hovda läge att ge hemmalaget ledningen, utan att lyckas.

Matchens första mål kom i 21:a minuten sedan Helsingborg stuckit upp i ett sällsynt anfall. Lalawéle Atakora dribblade sig loss på högerkanten och fick in bollen till Robin Simovic som fick en ordentlig felträff med högerfoten. Men bollen studsade på vänsterfoten och in i mål.

- Ett slaskmål, sade Simovic till C More om 1-0-målet.

- Hur är det ens möjligt? De är knappt över halva planen. Och vi hade tre solklara målchanser, sade Simon Skrabb om underläget i halvtid.

- Vi spelar med bra självförtroende, så jag tror inte att det har med självförtroendet att göra. Vi ska fortsätta på samma sätt och bara trycka in bollarna, sade Skrabb om de uteblivna målen.

Men Åtvidaberg lyckades inte fortsätta på samma sätt. Helsingborg jämnade ut spelet och såg till att Åtvidaberg inte längre hade lika lätt att skapa chanser.

Och när matchens andra mål kom var det bortalaget som slog till igen. Den här gången på straff genom Robin Simovic, som i 54:e minuten gjorde sitt nionde allsvenska mål för säsongen.

Tor Øyvind Hovda nickade in reduceringen i 62:a minuten, men särskilt många lägen att utjämna lyckades Åtvidaberg inte skapa. Och lagets elfte förlust på 16 matcher var ett faktum.

Den anrika östgötaföreningen är sist i allsvenskan och har sex poäng upp till Gif Sundsvall ovanför kvalstrecket.

Publicerad 2015-07-25 kl 18:48