Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: IFK Göteborg vann händelserik match med 3-0

Allsvenskan

GÖTEBORG: Trots en överkörning av Gefle och serieledning är det en tung period för Blåvitt som väntar. Mittbackskrisen är nu total efter att Thomas Rogne burits ut på bår och Tom Pettersson blivit utvisad.

Efter 3-0 segern mot Gefle läggs nu Thomas Rogne till på skadelistan, där lagkapten Mattias Bjärsmyr redan finns. Förhoppningen från IFK Göteborg är dock att Bjärsmyr ska vara tillbaka lagom till efter landslagsuppehållet. Rogne som varit lysande för serieledarna under säsongen föll ihop efter en duell med Dioh Williams och blev senare utburen på bår med ett kraftigt lindat knä. Tungt för Rogne som tidigare haft problem med just knäna. Mittbacken kommer att genomgå en MR-undersökning under måndagen. Som om det inte vore nog blev hans ersättare Tom Pettersson utvisad och missar nu de två kommande matcherna för Göteborg.

ANNONS

Väl på plan var det inget snack däremot. Sören Rieks gjorde sitt åttonde mål för säsongen när han mycket kyligt placerade in 1-0 i bortre hörnet, otagbart för Emil Hedvall i Gefle-målet. Därefter var den första halvleken ett sömnpiller innan Blåvitt höjde tempot igen i andra.

Emil Salomonsson slog ett inlägg som Jesper Florén nickade på David Fällman och bollen hamnade framför fötterna på Riku Riski som gjorde sitt första mål för IFK Göteborg. Salomonsson, han var inte färdig utan dunkade in 3-0 med kvarten kvar med vänsterfoten. Ett drömmål.

Gefle då? Jo, de skapade inte särskilt mycket men fick en chans till tröstmål i samband med att Johan Hamlin visade ut Tom Pettersson och pekade på straffpunkten men Johan Bertilsson brände straffen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-30 kl 17:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto