TV: Jeremejeff hattrickskytt - Häcken körde över AIK i premiären

GÖTEBORG. BK Häcken dominerade hemmapremiären mot ett svagt AIK.
Stor hjälte blev Alexander Jeremejeff, som gjorde tre mål i 4-2-segern.
- Det är bara att vara ärlig, det är en skitinsats i stort sett konstant, säger Sebastian Larsson till Discovery+ efter matchen.

Se höjdpunkterna från Häcken-AIK i spelaren ovan.

BK Häcken och AIK premiärspelade i årets allsvenska med några spelare frånvarande fortfarande. I AIK ersattes Bilal Hussein av Yasin Ayari medan Häcken fick klara sig utan lagkaptenen Erik Friberg. På mittfältet ersatte Samuel Gustafson i hans första start sedan förra sommaren.

Häckens Värnamo-nyförvärv Oscar Uddenäs behövde bara elva minuter innan han prestenterat sig på Bravida Arena. 19-åringen dribblade sig förbi Erick Otieno som fällde honom i straffområdet, och Alexander Jeremejeff placerade in ledningsmålet från elva meter.

I den 14:e minuten kom nästa mål från Häckens bästa målskytt förra säsongen. Johan Hammars nick räddades av Kristoffer Nordfeldt men Jeremejeff hann före AIK-försvararna och stötte in 2-0 från nära håll. AIK hämtade sig från den inledande chocken några minuter senare men Nabil Bahouis nick gick precis utanför.

Det gjorde inte nästa, då han efter lite flipperspel på en AIK-hörna nickade in reduceringen i den 20:e minuten. Gästerna kunde trots målet inte återta initiativet från ett dominant Häcken. I den 36:e minuten var hemmalaget nära att utöka ledningen genom nye Mikkel Rygaard Jensen, som fick se sitt skott pareras fint av Nordfeldt.

- Det är skönt, jag har knappt varit med på försäsongen. Det är lite tungt och rostigt personligen men laget ser jättebra ut, sa Jeremejeff till Discovery+ i paus.

AIK räckte upp sig efter den halvleken, och efter 50 minuter sköt Ayari ett lågt skott som Peter Abrahamsson tvingades styra till hörna. Men i den 55:e minuten kom 3-1, och det var ett väldigt vackert fotbollsmål. Leo Bengtssons inspel från vänsterkanten hittade Jeremejeff som klackskarvade bollen mot den bortre stolpen där Uddenäs höll sig framme och stötte in sitt första allsvenska mål.

Åtta minuter senare fastställde Jeremejeff sitt hattrick. Mikael Lustig, mittback igen, fick en total felträff på ett Häcken-inlägg och styrde bollen mot eget mål. Där högg förstås Jeremejeff och placerade in 4-1. I minut 66 var sedan Gustav Berggren någon decimeter från att pricka målramen med sitt distansskott.

Två minuter senare fick Ayari ett jätteläge att reducera efter att Abrahamsson släppt Nicolas Stefanellis skott rakt ut, men målvakten hann på något sätt ut för att rädda returen till hörna. Ayari förvaltde nästa retur i mål dock, sedan nye Axel Björnström först prickat stolpens insida i den 77:e minuten.

AIK etablerade ett tryck under slutkvarten, och i den 84:e minuten strök Sebastian Larssons frispark stolpens utsida. Närmaren än så kom inte "Gnaget", som förlorat de tre senaste matcherna på Hisingen.

AIK:s Bahoui sågade sitt lag redan i halvtid:

- Vi gör ingen bra match alls. Det känns som att vi sover, jag fattar ingenting. Vi har allsvensk premiär och det är många som inte är på tårna, sa Bahoui till Discovery+.

Lagkaptenen Sebastian Larsson var allt annat än nöjd med AIK:s insats efter matchen.

- Skit. Punkt. Slut, säger Larsson till Discovery+.

- Det är bara att vara ärlig, det är en skitinsats i stort sett konstant. På något sätt är vi med i matchen i paus. Vi gör det okej i sju-åtta minuter i andra halvlek, sen gör de mål på sitt första och andra anfall och så är matchen över.