Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

TV: Johanssons känslomässiga avsked - började gråta inför sista hemmamatchen: "Blir rörd"

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Andreas Johansson brista ut i tårar inför sista hemmamatchen i spelaren ovan.

Andreas Johansson har firat stora framgångar i IFK Norrköping.
På söndagen gjorde han sin sista hemmamatch för klubben – då brast det för lagkaptenen.
- Jag blir rörd när jag ser sådana här saker, sa C Mores Alexander Axén.

Andreas Johansson och Daniel Sjölund har spelat i IFK Norrköping under större delen av 2010-talet. Inför söndagens möte med Örebro tackades duon av.

Sjölund inledde på bänken men Johansson spelade från start och i spelartunneln innan avspark blev han känslosam. Han började gråta och var uppenbart tagen av stunden.

- Jag blir rörd när jag ser sådana här saker. Att det betyder så mycket för honom fast han ska hem till Halmstad. Det här har varit en viktig del i hans fotbollskarriär och nu står han här för sista gången, sa C More-experten Alexander Axén.

Andreas Johansson vittnade om att det var känslosamt att gå ut på Östgötaporten för sista gången.

- Jag har oerhört många positiva minne här. Jag har fått så mycket kärlek, support och uppskattning. De visste inte vem jag var när jag kom hit. De kanske trodde att de skulle få en spelare som gjorde överstegsfinter och sköt bollar i krysset, men det fick de inte. De gick jag ut rätt tidigt och sa att jag inte var. De har sett vilken karaktär och människa jag är. Det har de tagit till sina hjärtan och det är jag oerhört glad för. Det var många tankar som flög runt därinne och det var känslosamt. Jag kommer sakna att gå ut här. Det är ett privilegium att spela för den här publiken, säger han till C More efter matchen.

Både Sjölund och Johansson har satt stort avtryck i Norrköping. Duon var nyckelspelare när klubben vann SM-guld 2015 och tidigare i veckan hyllade förbundskaptenen Janne Andersson duon.

- Utan "Ante" och "Daja" hade vi inte vunnit guldet. Utan guldet hade jag knappast blivit förbundskapten heller... Jag brukar tänka på det ibland. När allt kommer omkring är just de värvningarna det absolut bästa jag gjort i min karriär. Det finns ingen tvekan om det, sa Andersson till Norrköpings Tidningar då.

När Johansson äntrade planen möttes han av en banderoll från Peking-fansen med hans och Sjölunds namn på.

Johansson har spelat i Norrköping sedan 2012. Tidigare under året kom dock beskedet att årets säsong i Peking blir 36-åringens sista och att han återvänder till Halmstad.

Sjölund kom till Norrköping från rivalen Åtvidaberg inför guldåret 2015.

Se Norrköpings inmarsch och Johanssons tårar i spelaren.

Publicerad 2018-11-04 kl 15:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons