TV: Ny seger för Bajen - som spräckte dyster svit

STOCKHOLM. Hammarby slog Gif Sundsvall med 3-0 under lördagen.
Nu kliver man, i en haltande tabell, upp på en tredjeplats i allsvenskan.
- Vi sätter press på toppen nu, säger Bajens Jeppe Andersen till C More.

Under lördagen tog Hammarby emot tabelljumbon Gif Sundsvall på Tele2 Arena, inför 21 337 åskådare. Drabbningen slutade i en grönvit seger.

Men det var Sundsvall som var närmast ett mål till en början. I den åttonde minuten fick nyförvärvet Johan Blomberg till ett skott som Johan Wiland lyckades tippa i stolpen. Men sju minuter senare kontrade Hammarby in 1-0 genom Alexander Kacaniklic, efter att ”Giffarna” tappat boll på offensiv planhalva.

I den 35:e minuten satte Bajen sitt andra mål på omställning, till 2-0. Då tryckte Muamer Tankovic in bollen i nät efter förarbete av nämnde Kacaniklic och Nikola Djurdjic. Tankovic har nu gjort mål i sex raka matcher.

- Alla vet att vi är livsfarliga när vi ställer om, sa målskytten till C More i pausen.

Sundsvall kom allt längre ifrån en poäng i den 55:e minuten. Då fälldes Nikola Djurdjic av Carlos Gracia i en kontring, varpå domaren Kaspar Sjöberg valde att visa ut spanjoren.

I 84:e minuten ökade nygamle Bajen-spelare Richard Magyar på till 3-0. Mittbacken nickade in bollen i mål via en Sundsvall-spelare.

Matchen slutade 3-0 till Hammarby. Det innebär att Stefan Billborns mannar höll nollan för första gången sedan matchen mot IFK Göteborg den 20 maj. Hammarby har spelat nio allsvenska matcher sedan dess.

- Vi höll nollan. Det är något vi pratat mycket om den senaste tiden, för det har varit ett problem för oss. Härligt att vi höll nollan och vi gjorde tre fina mål, säger lagkaptenen Jeppe Andersen till C More.

I och med segern ligger nu Bajen trea i tabellen, på samma poäng som fyran Malmö FF (som har en match mindre spelad). Sundsvall ligger fortsatt sist. Laget har tre poäng upp till kvalplatsen.

Hammarbys lag: Johan Wiland - Mats Solheim, Richard Magyar, Mads Fenger, Dennis Widgren (Simon Sandberg 74) - Jeppe Andersen (Tim Söderström 67), Darijan Bojanic - Alexander Kacaniklic, Nikola Djurdjic, Muamer Tankovic - Aron Johannsson (Imad Khalili 60)

Sundsvalls lag: David Mitov Nilsson - Carlos Moros Gracia, Eric Björkander, Alexander Blomqvist - Jonathan Tamimi, David Batanero (Peter Wilson 87), Juanjo Ciercoles, Pa Konate - Johan Blomberg (Pol Roige 60), Marc Mas Costa (Omar Eddahri 72), Oliver Berg