TV: Kiese Thelin matchhjälte igen - Blåvitt med tredje raka förlusten

GÖTEBORG. IFK Göteborgs kris växer.
Mot Malmö FF kom nästa förlust när Isaac Kiese Thelin blev stor hjälte i matchen som slutade 0-1.
- Målet är sådant man drömmer, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Hos IFK Göteborg fick Eman Markovic inleda på bänken i klassikermötet hemma mot Malmö FF. I stället fick Sebastian Eriksson chansen från start, liksom Elias Hagen, som spelade som offensiv mittfältare. I MFF gjordes bara en förändring i startelvan då Sören Rieks ersatte Taha Ali.

Som så många gånger förr satte Blåvitt upp fart från start och utmanade Malmö. Gustaf Norlin var den främste kreatören och kom tidigt till två halvchanser, som Johan Dahlin utan några större bekymmer kunde ta hand om.

I stället var det gästerna som spräckte målnollan. MFF spelade sig vackert förbi hemmalagets backlinje, och efter den sista passningen kunde Isaac Kiese Thelin bara sätta foten till och ge sitt lag ledningen i matchen.

IFK Göteborg hade läge att kvittera när Marcus Berg nästan nådde fram med passningen till Sebastian Ohlsson, som sprang i full kareta. I stället stod sig 0-1 till halvtid i en halvlek där Malmö FF för det mesta styrde spelet.

- De började rätt bra, tryckte ner oss och hade några bollar in bakom oss, vilket vi måste vara vaksamma med. Annars tycker jag att det spelmässigt var bra när vi hade bollen. Vi kanske kan skapa ännu mer, men jag tycker att vi var bra med bollen, sa Malmö FF:s Anton Tinnerholm till Discovery+ i paus.

Matchtempot drogs ner till den andra halvleken och inledningsvis bjöds det inte på några större målchanser åt något håll. Anders Trondsen, som länge dragits med skadebekymmer, kom in i spel i den 56:e minuten när han ersatte Sebastian Eriksson.

Med halvtimmen kvar att spela kom ändå hemmalagets gyllene chans till en kvittering när Marcus Berg satte in ett stenhårt inlägg till Gustaf Norlin. 26-åringen fick till en hyfsad träff, men inte heller den gången lyckades han överlista Johan Dahlin i MFF-målet.

I stället för en rejäl anstormning från Blåvitt var det bortalaget och Anders Christiansen som var närmast nästa mål i matchen. Men Isaac Kiese Thelins mål blev matchens enda.

Skåningarna kunde spela av det som återstod av matchen och tillskriva sig en rättvis 1-0-seger på Gamla Ullevi.

- Jag tycker matchen var bra. Vi började lite knackigt, lite statiskt, och när vi sedan började röra på oss och passa bollen, så blev det jobbigt för dem. I slutet såg man att de inte hade kraft att anfalla, då vi hade spelat runt dem så mycket. Sedan ska vi göra fler mål, säger Kiese Thelin till Discovery+.

- Det ser bra ut. Vi ska bara fortsätta, så kommer vi bli ännu bättre, fortsätter han.

MFF-tränaren Henrik Rydström är också glad efter matchen.

- Givetvis väldigt nöjd med segern, och många saker i spelet som jag också är nöjd med. Med "sårat djur" (IFK), som jag sa inför matchen, menade jag att det skulle bli en utmaning för oss. Det var hårt och det var passion i matchen. Men vi hittade ett lugn i vårt spel, säger MFF-tränaren under presskonferensen och fortsätter:

- Målet är sådant man drömmer om när man försöker skissa för spelarna - som gör det dubbelt så bra i sekvensen. Det är inte ofta vi njuter på bänken, men där njöt vi.

Blåvitt-kuggen Emil Salomonsson är i sin tur besviken efteråt.

- Det är inget att hymla om att det är tufft, såklart. Vi har spelat tre fajter och inte gjort ett mål och har noll poäng, så det är tufft. Vi får inte utdelning när vi har bra, säger han till Discovery+.

Härnäst gästar IFK Göteborg Djurgårdens IF. Malmö FF tar emot IFK Norrköping.

IFK Göteborg: Benediktsson - Salomonsson, Hausner, Bångsbo, Wendt - Eriksson, Hagen, Carlén, Ohlsson - Norlin, Berg.

Malmö FF: Dahlin - Tinnerholm, Nielsen, Cornelius, Busanello - Pena, Larsson - Vecchia, Christiansen, Rieks - Kiese Thelin.