TV: Kryss mellan ÖFK och Elfsborg – efter Stuhr Ellegaards jättetavla

Elfsborg hade ledningen i mitten av andra halvlek.
Då svarade Kevin Stuhr Ellegaard för en jättetavla som gav ÖFK 1-1.
- Jag tycker att vi gjorde en bra match, säger Boråslagets Samuel Holmén till C More.

Under lördagen jagade Elfsborg andra raka segern i allsvenskan. Samtidigt ville Östersund resa sig efter 2-0-förlusten borta mot Malmö i söndags.

Första halvlek bjöd på mycket kamp, där Elfsborg var laget som tog ledningen. Jonathan Levi fick bollen utanför straffområdet och dribblade sig fram till ett skottläge utanför straffområdet. Avslutet med högerfoten var distinkt och satt till vänster om Aly Keita i ÖFK-målet fram till 1-0.

Målet var dock omdiskuterat då ÖFK-spelare ville ha frispark i en situation precis innan målet då Kevin Kabrans hand träffade Ravel Morrison i ansiktet.

- Solklar frispark, sa ÖFK-kaptenen Tom Pettersson till C More i halvtid.

I andra halvlek tryckte hemmalaget från Jämtland fram positionerna. Dino Islamovic var het och efter 50 minuters spel var han nära att placera in kvitteringen i bortre. Men så blev det inte.

I stället skulle en målvaktstavla hjälpa ÖFK att få dit 1-1.

Hosam Aiesh lyfte in ett inlägg från höger som Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborg-målet missbedömde totalt. Dansken skulle bara plocka ner bollen, men misslyckades och på bortre stolpen kunde i stället Curtis Edwards få en tå på bollen fram till 1-1.

Med några minuter kvar av ordinarie tid var Elfsborg oerhört nära att ta ledningen. Inbytte Jesper Karlsson fick bollen utanför straffområdet och testade ett avslut som prickade stolpen.

På tilläggstid hade ÖFK:s Jamie Hopcutt också ett jätteläge att nicka in 2-1, men engelsmannens avslut gick rakt på Stuhr Ellegaard och mötet slutade oavgjort, 1-1.

Elfsborgs Samuel Holmén till C More:

- Jag tycker att det var en bra match med högt tempo och det smällde i närkamperna åt båda håll, men ändå en ganska fair och schysst match. Det var säkert kul att titta med mycket chanser åt båda håll och med två lag som ville vinna matchen. Jag tycker att vi gjorde en bra match, men det är klart att vi ville vinna när vi hade 1-0 och vi känner att vi har blivit väldigt starka i det kollektiva försvarsspelet. Vi ville ha tre poäng, men vi gjorde ändå en ganska bra match.

ÖFK:s Jamie Hopcutt:

- Chansen kom lite plötsligt och det är svårt när man får en sådan chans i slutet. Jag får lite för mycket träff på bollen, annars hade den nog gått in.

- Det var två bra lag som attackerade. En poäng är bättre än noll och nästa gång får vi förhoppningsvis med oss tre.

Lagens startelvor:

Östersund: Keita - Mensiro, Sonko Sundberg, Pettersson, Ssewankambo - Aiesh, Tekie, Morrison, Edwards, Sellars - Islamovic

Elfsborg: Ellegaard - Holst, Gregersen, Nilsson, Strand - Levi, Olsson, Holmén, Gojani, Cibicki - Kabran