POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

TV: Mellberg: "Förhoppningsvis känner HIF att det kommer in någon som tar ansvar"

Foto: TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inslaget i spelaren ovan.

Det har varit turbulent i HIF under säsongen.
Nu hoppas nye tränaren Olof Mellberg kunna bidra med tydlighet, noggrannhet och ansvar.

Helsingborgs IF:s säsong kan beskrivas som något stormig. Klubben sitter i en prekär ekonomisk sits, resultaten har inte riktigt gått lagets väg och ovanpå det har nu klubben sin tredje huvudtränare för säsong, Olof Mellberg.

Den tidigare storspelaren hoppas kunna bidra med ett lugn i sin nya klubb.

- Förhoppningsvis känner de att det kommer in någon som är tydlig och noggrann och tar ansvar. Det kommer jag att göra, säger han till TV4.

Som spelare tillhörde Mellberg bland annat Aston Villa, Juventus och Olympiakos. Under sin korta tränarkarriär har varit i Brommapojkarna och Fremad Amager. Den förre landslagsbacken menar att det finns oerhörda skillnader mellan att vara spelare och tränare.

- Det är helt annorlunda. Det är fokus på färre grejer som spelare. För mig handlade det mycket om att vara fysiskt fräsch som spelare, framför allt i slutet av karriären. Det påverkade självförtroendet mycket. Här är det så otroligt många fler delar som gör att man får bra självförtroende. Men framför allt handlar det om hur vi spelar våra matcher, sätter vårt spel och givetvis om resultat.

Se hela inslaget med Mellberg i spelaren ovan.

Helsingborg ställs senare under måndagen mot Djurgården i allsvenskan. Matchen sänds på Sportkanalen och kan streamas på cmore.se. Ni kan även se matchen gratis på TV4 Play. Matchstart 19.00.

Publicerad 2019-09-16 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå