TV: MFF höll undan mot BP - behöll serieledningen

MALMÖ. Malmö FF hade en tidig 2-0-ledning hemma mot Brommapojkarna, men blev tillbakapressat efter bottenlagets reducering.
2-1-segern gör dock att MFF behåller serieledningen i allsvenskan.
- Jag är ändå jäkligt nöjd att vi lyckas hitta ett sätt att vinna matchen, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Serieledaren Malmö gjorde två ändringar i startelvan sedan 2-1-segern över Degerfors, där Busanello och 17-årige Adrian Skogmar ersatte Taha Ali och avstängde Pontus Jansson. För Skogmar, som skrev A-kontrakt i förra veckan, var detta hans första allsvenska start. 14:e placerade BP mönstrade samma elva som nådde 2-2-mot IFK Norrköping i förra omgången.

Redan i den åttonde minuten satt bollen i nät. MFF:s Stefano Vecchia hittade Oliver Berg på vänsterkanten, som spelade en fristående Sebastian Nanasi framför mål. Den 21-årige poängmaskinen stötte in 1-0 och noterades för sitt tionde mål i allsvenskan.

Några minuter senare hittade Sergio Peña Vecchia med en delikat passning, men Filip Sidklev stod för en fin räddning. På Bergs efterföljande hörna kunde dock BP-målvakten inte göra mycket när Derek Cornelius kraftfullt nickade in sitt andra mål för säsongen.

Gästerna från Stockholm fick sedan en gigantisk möjlighet att reducera i den 19:e minuten. Johan Dahlin släppte en retur rakt ut på Oscar Petterssons tunga högerskott och bollen hamnade hos en fristående Nikola Vasic, som inte fick ordning på benen och sköt utanför.

Tio minuter fick Sidklev göra en ny, fin räddning. Den gången var det Martin Olsson som provade med sin vänsterfot men 18-åringen sträckte ut och klarade skottet. En stund senare gav Isaac Kiese Thelin Vecchia en möjlighet från straffpunkten, men vänsteryttern var obalanserad och missade målet med sitt skott.

På tilläggstid fick Alexander Jensen chansen att reducera från en bra skottposition, men avslutet gick utanför och halvleken slutade 2-0.

- Vi skapar mycket tycker jag så på så sätt är det bra. Men vi måste få bort slarvet tycker jag. Det gör att vi får kontringar mot oss och det är det som BP har. Det var okej men vi måste steppa upp ett hack tycker jag, säger Oliver Berg till Discovery+.

Oscar Pettersson i samma sändning.

- Det är inte riktigt bra. Jag tycker att de kommer ut starkare och snabbare, och får spela igenom oss väldigt mycket. De överbelastar centralt och vi får inte riktigt tag koll på dem, säger BP-yttern.

Sex minuter in på den andra halvleken var det Pettersson själv som satte 1-2-målet, efter att Busanello styrt in bollen i eget nät. Pettersson registrerades för sitt nionde mål för allsvenskan.

BP inledde starkt och uppträdde med större pondus och frenesi, vilket resulterade ett par nästan-lägen framför Dahlin i MFF-målet. Malmö hade ett par möjligheter till ett tredje mål genom Nanasi, men spetsen saknades för att hans andra mål skulle komma.

I den 62:a minuten hittade en långboll Vasic som löpt sig fri mot Dahlin. Avslutet gick dock högt över. En stund senare kom Vasic högt igen på ett inlägg och nickade just utanför Dahlins högra stolpe. BP pressade på och gjorde en riktigt bra halvlek. Men Malmö höll och bärgade en blytung 2-1-seger undan med stor möda.

- Vi hade kontroll på matchen i första halvlek och gjorde det jättebra. Vi kunde gjort fler mål och vi sa att vi ska göra detsamma i andra. Vi kom ut starkt första fem-tio minuterna, men sedan tappade vi lite. Jag vet inte varför, om vi blev bekväma eller vad det var, men nu är det otroligt skönt att stå här med alla tre poäng, säger Nanasi till Discovery+.

MFF-tränaren Henrik Rydström är i sin tur också glad över tre poäng.

- Oavsett vad vi säger innan matcher är det så klart viktigt att vinna dem. Vi har sagt länge att vi ska vara med i slutrejset till sista omgångarna, säger Rydström och fortsätter.

- Jag är ändå jäkligt nöjd att vi lyckas hitta ett sätt att vinna matchen.

BP-tränaren Olof Mellberg:

- Det börjar bli tröttsamt med alla hedersamma förluster, jag börjar tappa räkningen nu. Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek men jag är besviken över att vi släppte in det första målet så tidigt, säger han under presskonferensen.

Den gör att de himmelsblå alltjämt leder allsvenskan en poäng före Elfsborg när fem omgångar återstår. BP är kvar på kvalplatsen och har fyra poäng ner till nästjumbon Degerfors.

Malmö FF: Dahlin (K) - Busanello, Olsson (Rieks 68'), Cornelius, Skogmar (Ceesay 68') - Pena (Rosengren 74'), Berg Johnsen - Nanasi (Jørgensen 86'), Berg, Vecchia (Ali 74') - Kiese Thelin.

IF Brommapojkarna: Sidklev - Löfgren (Timossi Andersson 46'), Sögaard (K), Lysaker Heggem - Jensen, Leach Holm (Inoussa 79'), Fritzson, Waker - Pettersson, Vasic (Odefalk 86'), Ackermann.