Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skogmar, 17, startade i guldstriden för MFF: "Jag kände mest lycka"

Allsvenskan

MALMÖ. Adrian Skogmar gjorde sin allsvenska startdebut mot BP.
Efteråt hyllades 17-åringen i Malmö FF-lägret.
- Väldigt bra match för att vara hans första, säger Martin Olsson. 

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Malmö FF-Brommapojkarna.

Mittfältaren/högerbacken Adrian Skogmar gjorde två korta inhopp under sommaren, och belönades i förra veckan med ett A-kontrakt i Malmö FF. Med Anton Tinnerholm långtidsskadad fick MFF-produkten högst överraskande chansen att inleda gårdagens hemmamatch mot BP som högerback i fyrbackslinjen.  

Skogmar spelade 68 minuter innan han bytte med Søren Rieks. Trots att Skogmar fick chansen i en “startuppställning” på träning förväntade han sig inte att få inleda mot BP.  

- Det var riktigt kul. Jag kände att det inte var något som var nervöst, jag kände mest lycka. Att få visa där ute och göra mitt bästa på planen. Nu fick vi en vinst som alla ville ha, säger han.  

Annons

Martin Olsson var framme och stöttade sin 18 år yngre lagkamrat flera gånger under matchen, och berömde efteråt Skogmars energi och positionsspel bland annat.  

- Väldigt bra match för att vara hans första. Det är en kille med bra självförtroende och han kommer bara bli bättre och bättre. Jag gillar honom, säger Olsson.  

Chefstränaren Henrik Rydström menar att Skogmar visade varför han är en stor talang - och att han själv gjorde rätt i att starta honom. Enligt Rydström är det alltid ett svårt beslut att starta med unga, men att de samtidigt måste få chansen någon gång.  

- Alla vill att man ska spela unga spelare. Samtidigt - i och med att vi mötte BP - Olof (Mellberg, tränare) och hans team vågade satsa på en ung målvakt i början på säsongen. Man vet att de kanske gör något misstag - då tycker inte supportrarna att det är så roligt längre. Du kommer nästan alltid hitta en anledning till att inte spela en ung spelare, för att mycket står på spel, säger MFF-tränaren.  

Annons

Rydström refererar ofta till Skogmar som "S" Fotbollskanalen bad talangen förklara bakgrunden till det udda smeknamnet.  

- Ända sedan jag var ung har det spelat många Adrian i Malmö som varit i samma lag. Ja, man kan inte kalla alla för Adrian, så alla fick egna smeknamn. Mitt blev "S"- framförallt för att mitt efternamn börjar på S, avslutar Skogmar.  

Malmö FF vann matchen mot BP med 2-1 och leder allsvenskan efter 24 omgångar.  

Publicerad 2023-10-03 kl 09:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto