Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Michelsen rasar mot domslutet: "Det är pinsamt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen i spelaren.

STOCKHOLM. Mats Solheims mål dömdes bort.
Helt felaktigt enligt både Alexander Axén och Hasse Backe i C More.
- Det är pinsamt, rasar tränaren Jakob Michelsen.

Det blev delad pott i Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby på söndagen. Målen tillkom efter två fasta situationer. Björn Paulsen gav hemmalaget ledningen med pannan, efter att Jonas Olsson och Jacob Une Larsson missat markeringen på dansken.

De båda Dif-försvararna kom snett in i situationen efter att Pa Dibba effektivt blockerat försvararna och gjort så att Paulsen fått fritt spelrum.

När Hammarby senare i matchen fick ytterligare en hörna var Jonas Olsson framme och pratade med domaren Bojan Pandzic, och av tv-bilderna att döma sa han åt huvuddomaren att hålla koll på Dibbas eventuella stängningar. Hörnan slutade med att Mats Solhem rullade in bollen i mål, men målet blåstes av just på grund av en situation mellan Dibba och Olsson.

Enligt C Mores experter Alexander Axén och Hasse Backe var det en felaktig avblåsning.

- De står och diskuterar hur det var när de släppte in målet, att Dibba spärrar. En fruktansvärt rutinerad Jonas Olsson, ställer sig precis som förra gången, bara det att Dibba gör ingenting nu, men så fort han (Olsson) märker att bollen går över honom, då lägger han sig. Han har pratat med Pandzic och Pandzic går på den där, säger Axén i C Mores studio.

- Den blåsningen är inte godkänd.

Hasse Backe höll med:

- Jonas tar tag i Pandzic. Han går fram och säger att han ska hålla ögonen på den här spärren. Han gör klart det för Pandzic och stackars Dibba gör ingenting. Det är faktiskt Jonas som lägger armen runt Pa Dibbas ben och bara lägger sig ner.

Domaren Pojan Pandzic förklarade efter matchen sitt beslut att blåsa:

- Det är så mycket "screening" på många av spelarna. Jag sa till dem innan."Fan titta på boll och fokusera på det". Eftersom ingen lyssnade så tog jag en tidig frispark, sen landade bollen och så blev det mål, säger han till Aftonbladet.

Pandzic säger också att det inte var just situationen mellan Olsson och Dibba som föranledde domslutet.

- Jag blåser för så mycket som händer där. Det är inget specifikt.

Hammarbys tränare Jakob Michelsen var rejält irriterad på Pandzic beslut:

- Det är ett tydligt misstag, om han hade varit en man hade han erkänt det. Det är bra gjort av Jonas Olsson att bara prata med honom lite innan, sen filmar han och domaren dömer bort det. Vi skulle haft det målet

- Det här var väldigt pinsamt, efter att ha sett reprisen. Jag respekterar att domaren måste fatta ett snabbt beslut i ett intensivt derby, men efteråt måste han kunna vara man nog och erkänna sitt fel. Självklart hittar han en ursäkt för att rädda sitt eget skinn men det här var ett tydligt misstag och vi borde ha vunnit det här derbyt.

Jonas Olsson å sin sida menade efter matchen att han genomgående under derbyt fick domsluten i straffområdet emot sig.

- Jag tycker inte att jag är temperamentsfull, men jag får ju allting emot mig alltid i straffområdet och då blir man frustrerad. Jag tror vem som helst hade blivit det om man ser hur de drar i tröjorna och håller i en och så fort man gör lite tillbaka så får man det emot sig för man är i min storlek. Det är frustrationen kring det.

Publicerad 2017-09-24 kl 17:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons