TV: Nyförvärvet debuterade när Blåvitt föll – Varberg-tränarens son bakom segern: ”Otroligt skönt”

Varberg chockade Blåvitt och vann med 2-0.
Då spelade 18-årige Oliver Alfonsi, tränare Joakim Perssons son, en avgörande roll med sitt chippmål.
- Går man på varje boll så till slut kommer den, säger han till Discovery+ om det slarviga tillbakaspelet från Blåvitt-försvaret.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Varberg kommer närmast från ett 1-1-kryss borta mot Halmstad, medan Blåvitt vann sin senaste match hemma mot Mjällby. På måndagskvällen ställdes lagen mot varandra och då fick nyförvärvet Gustav Svensson direkt chansen från start. På grund av sjukdom saknades August Erlingmark i matchtruppen.

Och det skulle smälla direkt - för Varberg. Oliver Alfonsi, son till tränaren Joakim Persson, snappade upp en slarvig hemåtpassning från mittbacken Carl Johansson och chippade in 1-0.

Efter det hämtade Blåvitt sig och dominerade bollinnehavet. Men de riktigt heta chanserna lyste med sin frånvaro under första 20. Då fick Blåvitt en hörna - där bollen till slut landade hos Oscar Wendt. Sommarförvärvet laddade och sköt - rakt på täckande försvarare som slängde sig för sitt liv. Men bollen var fortsatt i spel och hamnade hos Mattias Bjärsmyr som... Sköt en bit över.

I den 33:e minuten var Varberg nära att dubbla ledningen. Tidigare nämnde Alfonsi frispelades centralt men hans upp av Blåvitt-försvaret. Istället hittade han högerbacken Gideon Mensah till höger i straffområdet - som avslutade på volley. Dessvärre för hallänningarna gick bollen utanför.

Varberg behöll ledningen till paus - där Alfonsi gav sin syn på sitt första allsvenska mål:

- Jag ser att de slår en lite för kort boll och då rusar jag, så får jag tag på den och chippar lite lätt över. Så det var otroligt skönt. Går man på varje boll så till slut kommer den. Idag blev den för kort... Så jag är nöjd, säger han till Discovery+.

Andra halvlek hann knappt börja innan Varberg var nära att göra 2-0. Vänsterbacken Jean Carlos de Brito slog ett inlägg - som istället blev ett farligt avslut, som träffade ribban. Tio minuter senare kom brassen runt på nytt. Inspelet hamnade hos Alfonsi som klackade bollen mot mål. Tur fölr Blåvitt var att Wendt lyckades rensa på mållinjen och hålla Göteborg kvar i matchen.

Blåvitts försök till kvittering slutade oftast på samma sätt. Laget tog sig fram på någon av kanterna, men när det vankades inlägg eller inspel centralt var kvaliteten för låg - och Varberg kunde bryta.

Och i den 77:e minuten skulle uppförsbacken bli ännu brantare. Oscar Wendt fällde Tashreeq Matthews - straff Varberg. Fram stegade anfallaren Ryan Moon som säkert smekte in 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Varbergs Bois: Lukic - Mensah, Lindner, Stanisic, De Brito - Tranberg, Ejupi - Matthews, Kunst, Alfonsi - Moon.

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Bjärsmyr, Johansson, Wendt - Norlin, Svensson, Eriksson, Sana - Berg, Sigthorsson.