TV: Oavgjort för Blåvitt mot nykomlingen BP

STOCKHOLM. Upp som en sol, ner som en pannkaka.
Efter 6-0 mot Degerfors spelade IFK Göteborg på måndagen 0-0 mot Brommapojkarna.
- Brommapojkarna är betydligt bättre än vad folk tror, säger Blåvitt-tränaren Alexander Tengryd.

IFK Göteborg inledde allsvenskan med fem raka matcher utan seger innan det lossnade rejält och det blev seger med hela 6-0 mot Degerfors.

Men segertåget åkte inte långt. På måndagen blev det 0-0 borta mot Brommapojkarna.

Och det var BP som var bäst och hade flest målchanser, framför allt var det Oscar Pettersson som flera gånger var nära.

Efter 21 minuter fick Pettersson sin första chans. Nikola Vasic nickade ner bollen till Pettersson som fick ett fint läge framför mål, men sköt utanför.

Fyra minuter senare var det dags igen

Samuel Leach Holm slog en fin boll ut till höger till Alexander Jensen som fick öppen gata och satte in ett bra inspel till Pettersson som omarkerad borde ha gjort 1-0, men sköt utanför igen.

Efter 28 minuter kom IFK Göteborgs första målchans.

Oscar Wendt slog en hörna och Johan Bångsbo blev helt fri framför mål, men nicken var svag och rakt på målvakten Filip Sidklev.

Efter 32 minuter ville Blåvitt ha straff när Gustaf Norlin föll i en duell med Torbjörn Heggem, men domaren friade.

- Det var jag som petade bollen, och han kom rätt över foten. Jag vet inte vilken gång i ordningen det är. Det känns inte som vi har fått en enda straff i år, och vi kanske skulle haft två-tre. Det är klart att det är frustrerande, säger Norlin till Discovery+.

Efter 65 minuter var det återigen nära för bortalaget. Leach Holm var längst ner och skulle vända på spelet men träffade rakt på Man Markovic som blev fri, men avslutade utanför.

Efter 72 minuter satte Ludvig Fritzson in ett inspel från höger till Oscar Pettersson som fick ett jätteläge men sköt utanför.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid fick IFK Göteborg ett bra läge igen. Markovic slog ett inlägg och Linus Carlstrand blev fri vid bortre stolpen, men sköt över.

Matchen slutade 0-0.

- Det var en ganska jämn match, och utifrån målchanserna i slutet, så var det rättvist med en poäng, säger Blåvitt-tränaren Alexander Tengryd till Discovery+.

- Vi började andra halvlek på ett ganska bra sätt. Vi fick lite djupare spel i perioder och sedan kunde vi gå utanför dem ibland och lite centralt spel ibland. Sedan bröt Brommapojkarna tillbaka och vi blev lite utdragna, samtidigt som de fick en hel del möjligheter i mitten av andra halvlek. Vi är lite besvikna över vårt försvarsspel i perioder, där vi kunde snott bollen och kontrat på dem.

Under presskonferensen utvecklar Tengryd sina tankar.

En jämn match. Vi fick inte till vår högersida som varit framgångsrika innan. Rättvist med kryss, säger han och fortsätter:

Om man ser att vi kommer från fyra raka förluster och nu har två raka nollor så är vi nog nöjda, men vi ville haft mer. Brommapojkarna är betydligt bättre än vad folk tror.

BP-tränaren Andreas Engelmark:

- En jämn match. Rättvist resultat. Vi är nöjda med spelet. Vi skapade relativt många chanser. Göteborg hade en jättechans när vi passade fel och så någon på fasta. Vi gick för tre poäng. Men vi är nöjda med prestationen och att vi höll nollan igen.

Det betyder att BP har tio poäng efter sju omgångar medan Blåvitt har fem poäng.

IF Brommapojkarna: Sidklev - Calisir, Sögaard, Heggem, Waker - Jensen, Leach Holm, Fritzson, Cosic - Vasic, Pettersson.

IFK Göteborg: Dahlberg - Salomonsson, Svensson, Bångsbo, Wendt - Eriksson, Carlén - Ohlsson, Hagen, Norlin - Berg.