TV: Oavgjort i Malmö - Olsson ordnade Elfsborg-poäng efter Birmancevics klackmål

MALMÖ. Elfsborg ordnade säsongens första poäng på bortaplan mot Malmö FF.
Simon Olsson kvitterade för Elfsborg efter Veljko Birmancevics ledningsmål.
- Vi kan spela så mycket bättre än vad vi gör nu, säger MFF-kaptenen Anders Christiansen till Discovery+.

Se höjdpunkterna från Malmö FF-IF Elfsborg i spelaren ovan.

Malmö FF och Elfsborg gjorde varsin förändring i respektive startelva. Hos hemmalaget kom inte vänsterbacken Martin Olsson till spel utan ersattes av Felix Beijmo, medan Rasmus Alm startade istället för Jeppe Okkels i Elfsborgs anfall.

- De (Olsson och Sergio Peña, som också saknades) har känningar här och där, förklarar Milos Milojevic efter matchen.

Det var just Alm som sköt matchens första skott på mål, när han tvingade Johan Dahlin att tippa bollen över ribban i den åttonde minuten. På den efterföljande hörnan fick Noah Söderberg en styrningsmöjlighet som Dahlin också klarade.

Tio minuter senare hade MFF dubbelmöjlighet genom Beijmos distansskott och ett nickförsök som gick över från Dennis Hadzikadunic på returen. I den 26:e minuten kom Elfsborg nära på en frispark från cirka 20 meters avstånd, men Jacob Ondrejkas försök gick i stolpens utsida.

Fem minuter senare ställde MFF om skickligt efter en bortafrispark, Beijmo hittade Eric Larsson vid straffpunkten men direktskottet gick över ribban. I minut 39 skulle ledningsmålet komma istället. Jo Inge Bergets högerinlägg hittade Veljko Birmancevic framför målet som mycket elegant klackade bollen förbi Tim Rönning i gästernas mål.

Elfsborg svarade några minuter senare med en Per Frick-nick som gick metern över ribban. Det sista som hände i första halvlek var att Anders Christiansen nickade Birmancevics inlägg i stolpens utsida.

- Vi har en jättedålig start men vi får spela oss in i matchen. Den sista 20 minuterna är det spel mot ett mål, sa Anders Christiansen till Discovery+ i halvtid.

Fem minuter efter pausen skulle Elfsborg kvittera. Eric Larsson fick inte undan bollen från straffområdet och Alm hittade en fri Simon Olsson som hade en enkel sak att placera bollen i mål. MFF tyckte på efter kvitteringen, utan att hitta de klara målchanserna, och gästerna kombinerade sig till ett fint läge i den 67:e minuten. Alm hittade Noah Söderberg i straffområdet - chippförsöket räddades dock av Dahlin.

Resten av halvleken präglades av kamp och en oförmåga offensivt från Malmö att luckra upp bortaförsvaret. Samtidigt bjöd MFF inte Elfsborg på kontringslägen. Matchen slutade 1-1 och Elfsborg tar sin första poäng i allsvenskan efter premiärförlusten mot Mjällby. Poängtappet är MFF:s första i årets tävlingssäsong.

Efter slutsignal var det spridda burop från MFF-publiken:

- Vi får skylla oss själva, vi får inte tre poäng. Det vore konstigt om de (publiken) tycker att vi gjorde det bra, säger Anders Christiansen till Discovery+ efter slutsignal.

- I perioder funkar det (vårt spel) bra och i perioder stressar vi för mycket. Vi gör för många misstag. Vi har en ny tränare och ett nytt spelsätt, det tar tid. Det är fortfarande nya saker som vi ska implementera som inte sitter helt, det är förklaringen. Vi kan spela så mycket bättre än vad vi gör nu. Så det är bara att fortsätta jobba.

Per Frick var desto nöjdare med en poäng.

- Vi ville göra en bra insats och det var det viktigaste. Ju längre matchen gick och vi hade 1-1 ville vi ha med oss något i bussen också. Vi är inte glada över att inte vinna, men det är skönt med en poäng, säger Elfsborg-forwarden till Discovery+.

Malmö: Dahlin - Larsson, Nielsen, Hadzikadunic, Beijmo - Christiansen (K), Rakip (85'), Nalic (46') - Berget (72'), Kiese Thelin (80'), Birmancevic.

Byten: H. Larsson (46'), Rieks (72'), Abubakari (80'), Toivonen (85').

Elfsborg: Rönning - J. Larsson (K), Väisänen, Jarjué, Zandén - Söderberg, Olsson, Rømer (65') - Ondrejka, Frick, Alm (75').

Byten: Boateng (65'), Bernhardsson (75').

Gula kort: Christiansen (25'), Kiese Thelin (36'), Frick (58'), Zandén (60'), Hadzikadunic (71').