TV: Osannolik dramatik när Kalmar vände trots straffmiss

Häcken förlorade med 1-2 mot Kalmar FF.

Nu är det fördel Malmö FF i guldstriden efter några kaosminuer i andra halvlek.

Häcken ledde med 1-0 och såg ut att vara två matcher ifrån att ta sitt första SM-guld någonsin. Då gjorde Kalmar FF två mål på tre minuter. Nu blir det tufft för Häcken att vinna allsvenskan. I nästa omgång väntar AIK och då riskerar man att få klara sig utan den viktiga duon Waris Majeed och Martin Ericsson som båda skadade sig i förlustmatchen. Dessutom fick mittbacken Tom Söderberg rött kort vilket betyder att han definitivt missar matchen mot AIK.

Häcken inledde dock bäst och gav Kalmar stora problem i den första halvleken. Efter 20 minuter tog Häcken ledningen när Dioh Williams tog sig in i straffområdet till vänster om målet och fullständigt grundlurade Emin Nouri som helt gick bort sig i en aktion som såg dråpligt enkel ut. Berisha kunde inte göra något åt skottet och Häcken var i ledning.

Bara fem minuter tidigare tvingades Martin Ericsson att byta och ersattes av Björn Anklev. I andra halvlek utgick seda även Waris Majeed och han ersattes av Joel Johansson.

Häcken visade inte alls samma vilja i den andra halvleken. Efter 68 minuter kvitterade Kalmar FF till 1-1 och en osannolik sändning inleddes. Först slog Abiola Dauda en boll som relativt långsamt gick mot mål och tog i stolpen och studsade ut. Det ville sig dock inte bättre än att den studsade rakt ut på en hemåt jagande David Frölund som får den på sig och bollen byter riktning och går i mål. bara en minut senare fick Kalmar straff efter att Tom Söderbärg hängt på Dauda. Söderberg visades ut och Kalmarmålvakten  Etrit Berisha tog straffen som Källqvist räddade fint. Ytterligare två minuter senare är det rörigt efter en hörna där Källqvist tappade bollen som damp ner framför fötterna på Dauda som slog till och gjorde 2-1 till Kalmar. Källqvist blev vansinnig och menade att han borde fått frispark men på reprisbilderna såg det ut som att han helt enkelt tappade bollen.

Tung för Häcken som nu ligger två poäng efter Malmö FF. Elfsborg spelar på måndag och om de vinner går de upp på lika många poäng som Malmö FF.

Häcken: Källqvist - Frölund, Ali Khan, Söderberg, Arkivuo - Chatto, Ericsson, Lewicki - Mohammed, Waris, Williams

Kalmar FF: Berisha - Nouri, Arajuuri, Djordjevic, Skjelvik - Diouf, Rydström, Thorbjörnsson, Israelsson - Eriksson, Dauda

Publicerad 2012-10-27 kl 16:49