Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Statsepidemiologen om allsvenskans premiärförhoppning: "Juni? Det känns tveksamt..."

Allsvenskan

De allsvenska klubbarna vill spela premiärerna inför publik i början av juni.
Det är statsepidemiologen Anders Tegnell kluven till.
- Om vi kan vara där då? Tveksamt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/TV4.

Svensk Elitfotboll gick i dag, onsdag, ut med ett pressmeddelande där de – efter ett klubbchefsmöte – meddelade att klubbarna i allsvenskan och superettan vill spela premiärerna inför publik i början av juni.

Vad statsepidemiolog Anders Tegnell tror om att fotbollen kan komma i gång i juni – och hur troligt det är att spela med publik då?

- Det är jättesvårt med prognoser. Vi hoppas ju att när vi kommer framåt sommaren att det blir varmare så att smittan ska lugna ner sig ordentligt. Andra liknande smittor gör det, det borde den här också göra. Om vi kan vara där i slutet av juni? Tveksamt skulle jag säga nu, säger Tegnell till Fotbollskanalen.

Annons

Hur lång tid tar det innan man har ett normaliserat läge?
- Om man nu talar om att hela kurvan ligger någonstans på två, tre, fyra månader så, efter kulmen, kanske ytterligare en månad innan man kommer ner på nivåer som gör att vi kan leva som vanligt. Men det beror rätt mycket på hur många som är smittade och vad vi tror om fortsatt spridning.

I går, tisdag, beslöt Uefa om att skjuta fram EM, samtidigt som de hoppas på att ligorna ska kunna spelas klart till juni. Vad Anders Tegnell säger om att gå ut med olika datum på det sättet under nuvarande krissituation?

- Det är väl rimligt, man måste ändå hålla samhället i gång. Vi måste inse att alla prognoser mer än en vecka framåt är väldigt osäkra nu. Därför får man ligga kvar med datum så mycket man kan, det tycker jag inte är orimligt.

Se hela intervjun med Anders Tegnell i spelaren ovan.

Annons
Publicerad 2020-03-18 kl 17:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto